Acasă Cultura Dascalii din toata tara au iesit in strada: PSD le-a promis mariri...

Dascalii din toata tara au iesit in strada: PSD le-a promis mariri de salarii rupte de realitate pe care acum nu le respecta!

76

Federațiile sindicale din învățământ au început luni protestul în București, la ora 13:00, în fața Guvernului și au anunțat că vor rămâne timp de 3 ore, potrivit vicepreședintei FSLI Cornelia Popa Stavri, citată de EduPedu. Aceasta a declarat la RomâniaTV că acțiunile de protest din Capitală vor dura timp de 3 zile, luni, marți și miercuri. Protestul, care urmează grevelor polițiștilor și a angajaților CFR, are loc înainte de adoptarea bugetului pentru anul 2022.

„De luni și până miercuri vom avea în Piața Victoriei câte 3 ore de proteste, toate cele trei federații reprezentative din Învățământ, urmând neîncheierea mediilor școlare și grevă de avertisment, până la grevă generală, dacă va fi nevoie. Dorim să tragem un semnal de alarmă că domeniul învățământului este unul dintre cele mai dinamice din sistemul bugetar, care ar putea să contribuie la progresul acestei societăți”, a declarat reprezentanta sindicatelor profesorilor.
Profesorii ar fi trebuit să primească o majorare de 16% a salariilor de bază, în medie, pentru a ajunge la sumele din grila de salarizare prevăzută de Legea 153/2017. Această majorare ar fi trebuit să fie acordată încă din 2020, dar a fost amânată de Guvernele Orban și Cîțu, fiind acum din nou amânată parțial de Guvernul Ciucă.

Sindicatele au anunțat proteste de stradă și în țară, pichetarea sediilor prefecturilor, programate săptămâna aceasta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos