A dat norocul peste Tariceanu! Tocmai a mostenit doua apartamente in Bucuresti!

14

Liderii partidelor politice din Parlament au averi deloc neglijabile, conform noilor declaratii de avere depuse in luna iunie.

Presedintele Senatului si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu este cel mai avut dintre ei, cu o impresionanta colectie de masini, aproape jumatate de milion de euro cash, iar in 2017 el a mai primit prin mostenire si doua apartamente in Bucuresti, de la mama sa, potrivit Gandul.info, citat de Mediafax.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a realizat in 2016 venituri de 850.000 de lei doar din inchirieri si vanzari de imobile, insa declaratia sa de avere nu pomeneste nimic despre afacerile in care este implicat fiul sau in Teleorman. Senatorul PMP Traian Basescu nu are modificari semnificative in declaratia de avere publicata recent, remarcandu-se doar indemnizatia sa de fost presedinte al Romaniei, care s-a ridicat la peste 11.000 de lei pe luna, in 2016.

Liderul UDMR Kelemen Hunor are o mica avutie imobiliara, cu 6 terenuri si 4 case, in timp ce liderul liberalilor din Camera Deputatilor, fosta presedinta a PNL Raluca Turcan, si-a vandut un apartament in Bucuresti pe 70.000 de euro. Cea mai „subtire” declaratie de avere este cea a fostului lider USR Nicusor Dan, a carui cea mai importanta posesie este un teren in zona Cioplea din Predeal.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a castigat in 2016, conform declaratiei de avere depuse in luna iunie la Parlament, 850.000 de lei (aproximativ 185.000 de euro) facuti dintr-un contract de inchiriere pe 2016 (incheiat in 2015), plus o promisiune de vanzare-cumparare pe un teren si un imobil din Turnu Magurele, semnata in octombrie 2016.

In urma divortului de Bombonica, Liviu Dragnea a ramas in urma partajului cu 3.000 de metri patrati de teren intravilan in Turnu Magurele, un apartament si spatii de productie tot in Magurele.

Liderul PSD detine o Skoda Superb si un BMW X5, provenit prin donatie de la rudele fratelui sau, care a incetat din viata. Dragnea declara in conturi doar 3.000 de dolari si aproape 38.000 de lei. In total, aproximativ 180.000 de euro ii are investiti/imprumutati la Hotel Turris din Turnu Magurele, care era pe numele fostei sale sotii Bombonicai.

Liderul PSD nu pomeneste nimic in declaratia sa de avere despre afacerile in care este implicat fiul sau, Valentin. Conform RISE Project, apropiati ai lui Dragnea ar detine mai multe proprietati in Brazilia.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a dobandit in 2017 doua apartamente in Bucuresti, prin mostenire de la mama sa, care a incetat din viata in 2013. Tariceanu detine acum 6 apartamente – 5 in Bucuresti si unul in Navodari, pe langa doua terenuri si o casa de locuit in Snagov.

De asemenea, el a cesionat 250 de hectare de padure in Valea Lunga, judetul Dambovita, contra 250.000 de euro. Din inchirierea unui apartament in Bucuresti, el a mai castigat 3.200 de lei pe luna (in total 38.400 de lei, aproximativ 700 de euro pe luna), conform declaratiei de avere.