Vuvuzelele mogulilor penali se zbat in chinuri la declaratia data de Laura Codruta Kovesi: Nu imi dau nicio demisie, nu am motive!

12

In timp ce televiziunile aservite clanurilor transpartinice care au preluat puterea in Romania se zbat de mama focului sa compromita imaginea procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi a declarat ca nu are niciun motiv sa-si dea demisi.

„Nu imi dau nicio demisie, nu am motive”, a declarat procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, marti, la sosirea la sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Sectia pentru procurori a CSM ia in discutie, marti, cererea Laurei Codruta Kovesi de revocare din functie a procurorilor Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga.

In ceea ce priveste activitatea DNA, Laura Codruta Kovesi spune ca „Nu este vorba de nicio tensiune, activitatea se desfasoara normal” si a adaugat: „Foarte bine, sa vina CSM sa verifice.”

„Sunt 160 de procurori in DNA, aici e vorba de revocarea a doi procurori”, a mai spus procurorul-sef al Directiei Anticoruptie.

Intrebata de jurnalisti daca a incalcat regulamentul DNA in sedinta interna in care s-ar fi facut presupusa inregistrare audio difuzata ulterior de RTV, Laura Codruta Kovesi le-a recomandat jurnalistilor sa citeasca regulamentul de functionare a DNA si atributiile procurorului-sef:

„Ca procuror sef, trebuie sa imi exercit aceste atributii, facand sedinte de lucru, facand controale. Este o activitate normala, care de altfel va fi verificata de Inspectia Judiciara.”

„Motivele le-am detaliat intr-un referat scris pe care l-am transmis CSM. Din momentul in care am aflat ca un angajat al DNA a incalcat legea sau regulamnetul, imediat am dispus masurile care se impun.”, a adaugat Kovesi.

sursa informatiei: hotnews