Acasă ACTUALITATE De ce ataca PSD si ALDE lupta anticoruptie: Ponta si Tariceanu iau...

De ce ataca PSD si ALDE lupta anticoruptie: Ponta si Tariceanu iau lectii de la un patron de presa cum sa evite interceptarile DNA!

Jurnalista Ionela Arcanu de la Realitatea TV afirma ca patroul EVZ, Dan Andronic, i-a trimis un email lui Calin Popescu Tariceanu in care il invata atat pe acesta cat si pe Ponta si Elena Udrea cum sa evite interceptarile, scrie aktual24.ro.

„La dosarul lui Tariceanu este atasat si un mail in care Dan Andronic le recomanda mai multor persoane sa nu mai vorbeasca via BBM ca sa evite interceptarea. Printre destinatari, nume interesante – Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta si Elena Udrea”, a dezvaluit Ionela Arcanu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, va fi judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului. El a fost trimis in judecata de DNA pe 7 iulie 2016. Prejudiciul este estimat la 135.874.800 euro

Conform DNA, in cadrul actelor de cercetare in dosarul privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

Astfel, Tariceanu a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

Calin Popescu-Tariceanu este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic si Remus Truica, cu intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO – Singurul loc din Romania unde aurul CADE de sus! La propriu!
Articolul următorSe schimba regulile pentru obtinerea permisului auto! Va fi mult mai GREU de acum inainte!