13.9 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăACTUALITATEDe ce “autobuzul” functioneaza la Londra si nu incercam la Bucuresti?

De ce “autobuzul” functioneaza la Londra si nu incercam la Bucuresti?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Absenteismul la vot este o realitate cu care nu se confrunta doar Romania iar lipsa de reprezentativitate poate fi mai periculoasa pentru democratie decat metodologia prin care ajung oamenii la vot, deoarece in fata foii si a stampilei fiecare face ce vrea. Iata ca in Marea Britanie au avut loc alegeri locale. Marea surpriza vine de la Londra unde alegerile au fost castigate de Sadiq Khan. Acesta este fiul unor imigranti pakistanezi si este musulman. A fost o provocare pentru londonezi sa-si infranga teama si sa voteze un musulman pentru conducerea Londrei.

Practic, Sadiq Khan a castigat in fata Zac Goldsmith, din partea Partidului Conservator, care a dat primarul Londrei in ultimele doua mandate cu rezultate foarte bune. Cea mai importanta  miscare strategica a lui Sadiq Khan in aceasta campanie a fost sa aduca lumea la vot.

Prin intermediul site-ului sau, www.sadiq.london, candidatul laburist a prezentat londonezilor o harta interactiva cu sectiile de votare, astfel fiecare cetatean putea vedea unde trebuie sa voteze.

Tot pentru a facilita votul, Sadiq Khan, prin intermediul Partidului Laburist a pus la dispozitia cetatenilor care isi doreau sa mearga la vot dar aveau dificultati de deplasare masini pentru a-i transporta la sectia de votare.

In acest context, candidatul Partidului Laburist a castigat primaria Londrei prin crearea unei emulatii la urne care i-a facut pe londonezi sa-si infranga teama de a vota un candidat musulman.

In curand urmeaza alegerile locale si in Romania. Acum este evident, solutii exista tot ce trebuie este un pic de creativitate pentru a-i convinge pe oameni sa vina la vot.

Ultimele stiri