10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăSocialAngajariDe ce cresterile de salarii anuntate de Dragnea sunt o MARE PACALEALA!...

De ce cresterile de salarii anuntate de Dragnea sunt o MARE PACALEALA! Banii merg tot catre Teleorman sau Dolj, nu in toata tara!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liviu Dragnea a prezentat marți lista cu salariile bugetarilor care vor fi mărite. Generos. Dar există o șmecherie. De exemplu, Nu toți medicii și asistentele vor primi măririle, doar câteva județe vor fi fericite. Asta pentru că Guvernul nu va da și banii pentru măriri ele trebuind să fie suportate de administrațiile locale, primării sau Consilii Județene după caz, anunta romani-buni.info.

Dacă județele nu au bani de măriri nu le vor da ori vor cere de la Guvern. Ghici care județe vor primi totuși bani de la București? Exact, cele care votează PSD. Restul județelor vor fi îndemnate să se descurce.
Și astfel PSD va împărți România și își va asigura voturile eterne județelor roșii. Care asistentă din Teleorman nu va vota pe viață cu PSD când va primi lunar 5,000 de lei? Asistentele din Cluj, Brașov, Sibiu, Timișoara se vor mulțumi doar cu 3,000 de lei, pentru că nu vor fi bani.

După ultimele majorări salariale autoritățile locale au tăiat de la investiții. După majorările generoase cu legea unitară propusă de Liviu Dragnea, de unde vor mai tăia? Nu mai au de unde așa că nu vor plăti noile majorări salariale.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, citat de ziare.com:

“Marirea salariilor a fost o decizie perversa a Guvernului. Nimeni nu contesta necesitatea majorarii salariilor, dar in administratia locala ea trebuie facuta de autoritatile publice locale din bugetele proprii, in timp ce in cazul institutiilor din subordinea Guvernului au fost aprobate sume suplimentare din bugetul de stat.

 Marirea ar fi trebuit acoperita de bugetul central pentru a nu afecta bugetul de dezvoltare. Guvernantii nu au spus ca pentru marirea bugetului de salarii este redusa suma destinata investitiilor. Se dau salarii in loc sa se bage banii in dezvoltarea locala”

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan a reusit sa evite taierea investitiilor “prin anularea unor sporuri salariale, reducerea de personal, reducerea cheltuielilor de deplasare, functionare si prin cresterea veniturilor prin majorarea taxelor locale, precum cele de parcare. Asa am reusit sa compensam 70% din acest deficit. ”

Pentru un Consiliu Judetean este insa mai greu: “sa umbli la un spor castigat de un functionar public e greu, iar noi, la CJ Cluj, nu dam decat sporurile prevazute de lege. Primariile au si alte parghii, dar noi nu incasam taxe si impozite, deci nu am avut de unde sa taiem suma fara sa afectam dezvoltarea. Asa ca, in loc sa gandim bugetul incepand de la investitii, l-am gandit pornind de la salarii.”

Mai jos vă prezentăm mărirle salariale propuse de Liviu Dragnea. Demnitatile publice vor fi rasplatite mai mai bine decat functiile de conducere, informează hotnews.ro.

Demnitarii sunt ierarhizati on ordinea urmatoate: Presedintele Romaniei, premierul, presedintii Camerei, Presedintele Inaltei Curti si al CCR, ministru, vicepresedinte Camera/Senat, Avocatul Poporului, Sef Stat Major, senator, deputat, presedinte ANI, secretar de stat, prefect, subsecretar de stat.

Salariile bugetarilor nu mai pot fi reglementate prin alte legi speciale, potrivit “slide-urilor” prezentate de Dragnea, cu exceptia BNR si ASF.


Vechimea va intra in salariul de baza, sporturile fiind intre 0% pentru debutanti si 25% dupa 20 de ani de munca. Indemnizatia de hrana va fi in valoare de doua salarii minime brute pentru toti bugetarii.


Potrivit sursei citate un medic rezident ca avea anul viitor 5.700 de lei iar un medic primar gr.V, ATI va incasa 16.672 de lei. De asemenea, din 2018, o asistenta debutanta cu studii superioare ar urma sa ia 3.950 lei iar functia de asistent principal cu gradatie maxima va fi rasplatita cu 5.108 lei.

In invatamant, un profesor debutant de liceu va ajunge la 1.962 lei anul acesta la 3.520 lei in 2020 iar un profesor universitar cu vechime si gradatie maxime va avansa de la 6.050 lei la 11.337 lei peste trei ani.

Un soldat simplu va avea o solda de 2.150 lei in 2020 fata de 754 acum iar un general de armata va ajunge peste trei ani la o solda de baza de 8.358 lei.

Un ambasador cu vechime maxima va ajunge de la 8.694 lei la 10.934 lei

Ultimele stiri