Acasă Angajari Sindicatele nu sunt impresionate de legea salarizarii a PSD si cer demisia...

Sindicatele nu sunt impresionate de legea salarizarii a PSD si cer demisia Olgutei Vasilescu! ”NU suntem sclavi!”

870

Bogdan Hosu, liderul Confederației Naționale Sindicale ”Cartel Alfa”, a criticat în termeni duri, într-o intervenție pentru B1 TV, proiectul Legii salarizării și mai ales atitudinea Ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu. 

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Întrebat ce anume îl nemulțumește, Hosu a răspuns: ”pe de o parte, faptul că a devenit un mare secret de stat Legea salarizării, care ar trebui supusă dezbaterii publice, pe de altă parte, pentru că în mod voit actuala Ministră a Muncii dorește să nu supună dezbaterii această lege”.

”Din declarațiile ușor contradictorii, practic, de la o săptămână la alta am constatat că se schimbă parametrii. Vă dau un exemplu: acum o săptămână a anunțat că voucherele de vacanță promise fiecărui bugetar, ca indemnizațiile de hrană în valoare fiecare egală cu salariul minim pe economie, vor intra în sporurile pentru fiecare ordonator de credit. Asta înseamnă că plafonul maximal de 30% pentru fiecare ordonator se va reduce la 15% și sunt categorii precum polițiștii sau în domeniul fiscal în care, fiind un personal foarte redus, trebuie făcute ore suplimentare care, conform legii, trebuie compensate prin bani, care sunt ca spor suplimentar.

În acel moment, norma care se alocă pe ordonator va fi insuficientă acoperirii cheltuielilor aferente, ceea ce înseamnă, într-o formă mascată, transformarea salariatului într-un mic sclav, care nu va fi recompensat pentru munca depusă”, a mai explicat liderul Cartel Alfa.

Amintim că zilele acestea sindicaliștii au trimis premierului Sorin Grindeanu o scrisoare deschisă prin care a solicitat demiterea de urgență a Ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Articolul precedentScandal de nivel MONDIAL: SUA a bombardat azi-noapte o baza din Siria in care se aflau si soldati rusi!
Articolul următorAdministratia prezidentiala demonstreaza ca Liviu Dragnea A MINTIT!