30 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiDe ce este Firea favorita sondajelor la aceste alegeri?

De ce este Firea favorita sondajelor la aceste alegeri?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Chițac nu are probleme la Constanța. Sondajele îl dau câștigător detașat

Actualul primar al municipiului Constanţa Vergil Chiţac (PNL) conduce...

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

O campanie anosta ajunsa la final in care se pot trage niste concluzii generale despre alegerile la Primaria Generala. Hai sa le raspund asa, dupa logica mea, celor care ma intreaba ce-o fi vazut bucurestenii la Gabriela Firea. Cred ca Gabriela Firea este castigatorul net al emisiunilor electorale, care au avut loc la mai toate televiziunile. A dus campania calm, cu tact, exact acolo unde a vrut ea… si unde este stapana pe situatie: in studiourile TV.

Dincolo de conflictele dintre Catalin Predoiu si Nicusor Dan, care au fragmentat dreapta si, in general, electoratul anti-PSD, a contat foarte mult strategia de campanie. Atat Nicusor Dan, cat si Catalin Predoiu au avut o strategie politica axata pe atacuri neconvingatoare, lipsite de documente solide, la adresa adversarilor si mai ales la adresa Gabrielei Firea.

Candidata PSD si-a invatat lectia din campania de la alegerile prezidentiale cand a fost in staful lui Victor Ponta si a mers pe un concept de campanie care are in centru problemele Bucurestiului (sloganul de campanie: „Rezultate pentru bucuresteni”). Putem spune ca a invatat multe din campania agresiva pe care a dus-o Victor Ponta impotriva lui Klaus Iohannis.

In contextul actual, se pare ca Firea a avut abordarea corecta, intrucat bucurestenii sunt, intr-adevar, satui de politica si vor rezolvarea urgenta a problemelor Capitalei. Lupta anti-PSD, clamata de Catalin Predoiu, dar si deNicusor Dan, nu a functionat, oamenii au mai vazut filmul asta.

In plus, Gabriela Firea nu este un candidat tipic pentru PSD, avand atribute de imagine care au atras un public neatarnat vreunei ideologii politice. Cel putin sondajele de acum la alegerile pentru Primaria Generala din 2016 marcheaza falimentul eternului discurs anti-pesedist si inceputul erei programelor electorale si a solutiilor tehnice. Dupa 26 de ani de democratie, electoratul s-a maturizat si nu se mai inflameaza la sloganuri politice generale sau la atacuri lipsite de continut. Macar in anii trecuti caandidatii se atacau pe nerealizari si pe documente solide… acum nici atat nu au mai putut genera.

Ultimele stiri