Acasă International De ce nu a spus Zelenski ucrainienilor ca: „Rusia va pune mana...

De ce nu a spus Zelenski ucrainienilor ca: „Rusia va pune mana pe Ucraina in trei zile”?

2545

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvaluit intr-un interviu acordat publicatiei americane The Washington Post ca a avut informatii despre intentia rusilor de a pune mana pe Ucraina in trei zile dar a preferat sa nu alerteze populatia.

„Daca am fi inceput pregatirea populatiei si am fi avertizat cu privire la realitatea amenintarii asteptate din partea Federatiei Ruse, atunci oamenii ar fi inceput sa economiseasca bani din octombrie, ceea ce ar fi dus la pierderi economice de pana la 7 miliarde de dolari lunar. In plus, cel mai probabil, rusii ar fi preluat cu usurinta tara: haosul duce la exod”, a subliniat presedintele.

In plus, o gaura financiara ar fi provocat o confruntare politica, al carei rezultat, intr-o criza, ar fi rasturnarea guvernului.

Situatia economica din tara in ajunul razboiului era deja destul de instabila. Zvonurile despre un posibil atac rusesc au provocat o iesire serioasa de bani din sistemul bancar. Oamenii au retras in mod activ depozite si active in dolari din conturile lor.

Rusia pregatea terenul. A creat un dezechilibru in sfera economica, politica si financiara. Toate acestea au secatuit resursele Ucrainei si au transformat-o, potrivit lui Zelenski, intr-o carpa. Acum este deja clar ca se faceau pregatiri preventive pentru ca tara sa se predea.

De fapt, stiind despre planurile Federatiei Ruse din octombrie 2021, autoritatile au incercat sa atenueze tensiunea care apare in societate pe fondul zvonurilor.

Zelenski s-a concentrat pe faptul ca Rusia isi exprima in mod regulat intentii agresive, in ciuda faptului ca razboiul cu ea, de fapt, se desfasoara din 2014.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos