30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalDe ce nu este gasit avionul disparut Malaysia Airlines? Cele mai SOCANTE...

De ce nu este gasit avionul disparut Malaysia Airlines? Cele mai SOCANTE ipoteze lansate de autoritati! VIDEO

in:

Stiri pe acelasi subiect

De ce nu este gasit avionul Malaysia Airlines disparut pe 8 martie? Un fost pilot al American Airlines este de parere ca sansele ca aeronava sa fie gasita sunt destul de mici.

Pana acum, niciunul dintre obiectele recuperate de echipele de cautare nu pare sa faca parte din avionul Malaysia Airlines, disparut la inceputul lunii martie. Sansele ca aeronava sa fi ramas intacta dupa prabusire si sa se scufunde sunt extrem de reduse, asa ca, in mod normal, resturile ar fi trebuit sa pluteasca la suprafata oceanului. Totusi, numarul obiectelor apartinand aparatului de zbor si distributia acestora variaza, in functie de tipul impactului cu apa, a spus, pentru CNN, Jim Tilmon, fost pilot al American Airlines.

La mai mult de o luna de la disparitia zborului MH370, autoritatile cauta in continuare cutiile negre ale aeronavei. Pana acum insa, dupa 35 de zile, acestia nu au recuperat nici macar un obiect care sa apartina zborului companiei Malaysia Airlines. Dupa spusele lui Tilmon, unghiul la care a avut loc contactul apa si starea in care era aeronava in momentul prabusirii au un rol foarte important in gasirea epavei sau a unor resturi. Numarul si distributia acestora ar fi diferita in caz ca aparatul de zbor s-a dezintegrat in aer, s-a prabusit la un unghi mai mult ori mai putin abrupt sau a amerizat, perfect paralel cu apa.

IPOTEZA NR.4 – Daca avionul s-a dezintegrat in aer

In aceasta situatie, ramasitele aeronavei ar fi trebuit sa fie raspandite pe o zona destul de intinsa si, teoretic, mai usor de gasit. Un Boeing 707 al British Overseas Airways Corporation s-a dezintegrat in timpul zborului, in apropierea muntelui Fuji, Japonia, in 1966. Toti cei 113 pasageri si cei 11 membri ai echipajului au decedat, iar aeronava a lasat un camp de resturi care se intindea pe 16 kilometri. Mai recent, in 2002, un Boeing 747, apartinand companiei China Airlines, s-a dezintegrat in aer, deasupra stramtorii Taiwan, provocand moartea tuturor persoanelor de la bord. Atunci, autoritatile au recuperat 175 de cadavre dintre care 108 pluteau pe suprafata oceanului. Resturi ale avionului au fost gasite pana la 130 de kilometri distanta fata de locul accidentului.

Ultimele stiri