22.4 C
București
marți, mai 21, 2024
AcasăACTUALITATEDe cine a fost comandat atacul de la Charlie Hebdo?

De cine a fost comandat atacul de la Charlie Hebdo?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Organizatia Al-Qaida in Yemen a revendicat atentatul care a decimat saptamana trecuta redactia publicatiei satirice franceze Charlie Hebdo, intr-o inregistrare video postata miercuri pe Internet, precizand ca atacul a fost comis la ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri.

De cine a fost comandat atacul de la Charlie Hebdo

„Eroi au fost recrutati si au actionat, au promis si au trecut la fapte, spre marea satisfactie a musulmanilor”, a declarat in inregistrarea video postata pe un site islamist Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii Al-Qaida in Peninsula Araba (AQPA), filiala din Yemen a retelei teroriste Al-Qaida.

„Operatiunea a fost efectuata la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri si in conformitate cu vointa postuma a lui Osama ben Laden”, a adaugat al-Anassi.

„Noi, Al-Qaida in Peninsula Araba, revendicam responsabilitatea pentru aceasta operatiune, ca razbunare”, a precizat el.

Acest lider al filialei Al-Qaida din Yemen facea referire la autorii atentatului de la redactia publicatiei Charlie Hebdo, fratii Kouachi, dintre care unul a afirmat ca face parte din AQPA la scurt timp dupa comiterea atacului.

„Tinem sa transmitem natiunii musulmane ca noi am ales tinta, am finantat operatiunea si l-am recrutat pe seful ei”, a adaugat al-Anassi.

Textul citit de acest lider AQPA era intitulat: „Razbunare pentru profetul lui Allah: mesaj despre atacul binecuvantat de la Paris”.

Intr-o inregistrare video difuzata vineri, un lider religios al AQPA a amenintat Franta cu noi atacuri. „Nu veti fi in siguranta atat timp cat veti lupta impotriva lui Allah, a mesagerului sau si a credinciosilor”, declara in acest mesaj Harith al-Nadhari, o autoritate in materie de sharia, legea islamica.

Autorii atacului soldat cu 12 morti la redactia Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, care a declarat ca urmeaza instructiuni ale AQPA, si fratele sau Said, care ar fi participat in Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost ucisi vineri de fortele de ordine, dupa ce s-au retras intr-o tipografie situata la nord-est de Paris.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri