15.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATEPresedintele Italiei, Giorgio Napolitano A DEMISIONAT!

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano A DEMISIONAT!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, in varsta de 89 de ani, a demisionat miercuri, a anuntat presedintia Republicii intr-un scurt comunicat.

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano A DEMISIONAT!Napolitano „a semnat in aceasta dimineata, la ora 10.35 (11.35 ora Romaniei) actul de demisie. Secretarul general al presedintiei (…) va comunica oficial (demisia) presedintilor Senatului, Camerei Deputatilor si Consiliului de Ministri”, adauga comunicatul.

Reales in aprilie 2013 in lipsa unui acord in Parlament cu privire la un alt candidat, Napolitano nu si-a ascuns niciodata intentia de a demisiona inainte de incheierea celor sapte ani de mandat, in 2020, din cauza varstei inaintate si a problemelor de sanatate.

Cursa pentru gasirea unui succesor al acestuia a fost lansata la jumatatea lui decembrie, atunci cand Napolitano a anuntat ca intentioneaza sa nu mai ramana mult timp la conducerea tarii, asigurand ca isi va termina mandatul odata cu incheierea presedintiei italiene a UE.

Dupa demisia sa oficiala, Parlamentul se va reuni in decurs de 15 zile in sesiune comuna, cu membrii Senatului, Camerei Deputatilor si 58 de delegati regionali, pentru alegerea noului presedinte.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri