Acasă ACTUALITATE De neconceput pe vremea PSD: Lege care interzice cumularea pensiei si salariului...

De neconceput pe vremea PSD: Lege care interzice cumularea pensiei si salariului la stat!

531

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat marti seara ca Guvernul pregateste un proiect de lege prin care sa fie interzis cumulul pensiei cu salariul pentru cei care se reangajeaza la stat.

„Avem foarte multi oameni care in momentul de fata se pensioneaza anticipat si se reangajeaza la stat cumuland pensie si salariu. Am pregatit un proiect de lege prin care ii lasam sa opteze intre pensie sau salariul la stat. Daca aleg salariul, le permitem sa se pensioneze la varsta pe care si-o aleg, maximum 70 de ani, ca sa fie in continuare salariati”, a declarat Raluca Turcan la Romania TV.

„Pot cumula pensia cu salariul la privat, dar nu la stat. Daca sunt pensionari si trebuie sa opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunta la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulata cu salariul va fi doar in sistemul privat”, a adaugat Turcan.

Ministrul a adaugat ca proiectul va fi prezentat in zilele urmatoare.

In cazul in care interzicerea cumulului ar fi atacata la Curtea Constitutionala, pronuntarea va veni din partea unor beneficiari ai acestor privilegii – sapte din cei noua judecatori CCR au si pensie speciala, si salariu de la stat.

Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu (propus de PSD). Daca s-ar pune in practica o astfel de modificare, el ar trebui sa aleaga intre pensia de 27.000 de lei pe luna si indemnizatia de la CCR, care se ridica la 24.000 de lei pe luna. Venitul sau lunar actual este peste 50.000 lei, informeaza Europa Libera.

In aceeasi situatie se afla si colegul sau Cristian Deliorga (propus de PSD). El va trebui sa stabileasca daca ramane doar cu pensia de 21.000 de lei pe luna ca fost magistrat sau va incasa in continuare si indemizatia de 22.500 de lei pe luna de la Curtea Constitutionala.

Alt pensionar al CCR este Marian Enache (propus de PSD). Cu o pensie de 26.700 de lei pe luna, el ar trebui sa renunte la indemnizatia de 24.700 de lei de la CCR.

In aceeasi situatie se afla fostul sef al DNA, Daniel Morar (numit de fostul presedinte Traian Basescu). El incaseaza 23.000 de lei salariu pe luna de la Curtea Constitutionala si o pensie de 29.100 de lei pe luna.

Mona Pivniceru, alt judecator al CCR (propusa de USL) ar avea de ales intre pensia lunara de 32.000 de lei si indemnizatia de 23.500 de lei pe luna.

Fosta presedinta a instantei supreme, Livia Stanciu (numita de presedintele Iohannis), ar avea si ea de ales intre 23.500 de lei pe luna salariu de la CCR si 37.000 de lei pensie.

Varga Atilla, un alt judecator constitutional pensionar, (propus de PSD) ar trebui sa aleaga intre indemnizatia de 23.500 de lei de la CCR si pensia de 8.300 de lei pe luna.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos