Acasă ACTUALITATE De neconceput pentru Rusia: Ucrainenii au lovit in inima Crimeei, chiar de...

De neconceput pentru Rusia: Ucrainenii au lovit in inima Crimeei, chiar de Ziua Flotei Ruse!

Un atac cu dronă a vizat duminică statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol (Crimeea), rănind cinci persoane, a anunţat guvernatorul acestui oraş din peninsula anexată Crimeea, Mihail Razvojaev, informează France Presse.

„În această dimineaţă, naţionaliştii ucraineni au decis să ne strice Ziua Flotei Ruse”, sărbătorită duminică în Rusia, a scris Razvojaev pe Telegram.

El a precizat că o dronă a aterizat în curtea statului major al Flotei şi a făcut cinci răniţi printre angajaţii statului major.

Toate festivităţile de Ziua Flotei Ruse „au fost anulate din motive de securitate”, a anunţat Razvojaev, cerând locuitorilor din Sevastopol să nu-şi părăsească domiciliul „dacă este posibil”.

Ample sărbători sunt planificate cu această ocazie în toată Rusia, mai ales o paradă navală la Sankt Petersburg (nord-vest), care urmează să fie supervizată de preşedintele Vladimir Putin.

Este pentru prima dată când autorităţile ruse raportează un astfel de atac de la începutul ofensivei lor în Ucraina la 24 februarie.

În primele zile ale ofensivei împotriva Ucrainei, Rusia a cucerit o parte din sudul ucrainean, în special regiunea Herson, situată nu departe de Crimeea anexată în 2014.

În ultimele săptămâni, forţele ucrainene au reluat ofensiva în sud cu oarecare succes pentru a recuceri aceste teritorii pierdute, aminteşte AFP.

Miercuri, loviturile ucrainene au distrus parţial un pod important din Herson, oraş ocupat de forţele ruse.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPrapad peste Romania: Cod rosu de furtuni si vijelii!
Articolul următorNumai noi stam linistiti: In Germania ministrul de Finanțe a cerut încetarea producţiei de energie pe bază de gaz natural!