Acasă sport Decizia definitivă a Înaltei Curți în procesul dintre CSA Steaua și FCSB:...

Decizia definitivă a Înaltei Curți în procesul dintre CSA Steaua și FCSB: Cine merită palmaresul?

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat marți, 28 martie, decizia definitivă în procesul în care CSA Steaua și FCSB se judecă pentru palmaresul echipei de fotbal Steaua. ÎCCJ a admis recursurile și a desființat hotărârea din prima instanță. Dosarul va fi trimis la rejudecată la prima instanță, Curtea de Apel București. Practic, procesul se reia din faza de apel.

MINUTA

„48951/3/2017 – Decizia nr. 513 Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB S.A. (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A.) împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă.”

Ce s-a judecat astăzi

Reprezentanții celor de la FCSB au făcut recurs la decizia luată de Curtea de Apel din iunie 2021, potrivit căreia palmaresul Stelei din perioada 1947 – 1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua, iar Asociația non-profit AFC Steaua deține palmaresul din perioada 1998-2003, asupra căruia, potrivit Steaua Liberă, CSA poate emite pretenții în urma deciziei luate în urmă cu doi ani.

Scurt istoric al cazului (via gsp.ro):

Pe 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003.
FCSB a atacat decizia, iar pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că le-a „tăiat” 5 ani din palmares celor de la CSA, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA.
FCSB, rămasă cu palmaresul începând din 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de fotbal, a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care a început pe 2 martie judecarea acestuia.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anula în decembrie 2014 marca „Steaua” aparținând lui Gigi Becali. Apoi, Curtea de Apel îi interzicea în decembrie 2016 lui Becali să mai folosească, pentru clubul său, numele „Steaua”, simboluri pierdute definitiv de echipa lui Becali.
Pe 28 martie 2023, ÎCCJ a decis rejudecarea procesului pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCine se afla, de fapt, in spatele AirConnect, cea mai nouă companie aeriană din România
Articolul următorMeteorologii au anuntat cum va fi vremea de Florii si de Pasti