17.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăACTUALITATESportIordănescu laudă egalul cu Kosovo ca pe o mare performanță: ”Este un...

Iordănescu laudă egalul cu Kosovo ca pe o mare performanță: ”Este un punct câştigat, un punct muncit şi obţinut cu mult sacrificiu şi mult caracter”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Hop si Ciolacu sa se pozeze cu nationala dupa calificare

Romania este deja calificata la turneul final din Germania,...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri seara, după egalul, 0-0, din deplasare cu Kosovo, din preliminariile EURO 2024, că prima reprezentativă a obţinut un punct cu sacrificiu şi caracter, relatează Agerpres.

„Este un punct câştigat, un punct muncit şi obţinut cu mult sacrificiu şi mult caracter. Toţi băieţii s-au angrenat 100% şi au reuşit în linii mari să se adapteze la un joc de luptă şi de angajament. E un rezultat important împotriva unei contracandidate care are de recuperat o anumită distanţă faţă de noi”, a afirmat tehnicianul la postul Antena 1.

„Sincer spun că am gândit jocul pentru 3 puncte, dar am fost conştienţi că urma să fie foarte dificil. Am pregătit jocul într-un fel, însă ce s-a întâmplat de când am venit aici, începând cu furtuna de ieri şi ţinând cont de condiţiile de joc, a trebuit să ne repoziţionăm. Şi chiar pot să spun că am schimbat vreo 3 jucători ca să ne adaptăm mai bine la condiţiile de joc. Iar echipa a răspuns bine. Pentru că dacă am reuşit să atragem acest punct, înseamnă că echipa a avut eficienţă şi îmi doresc să cred că am făcut încă un pas spre îndeplinirea obiectivului”, a adăugat Iordănescu.

Acesta a subliniat că jucătorii săi au dat tot ce au avut mai bun în acest meci: „Adversarii au avut nişte situaţii bune, îl felicităm pe Horaţiu Moldovan pentru că a apărat şi a arătat stăpânire de sine, dar şi noi am avut oportunităţile noastre. Hai să fim alături de echipa naţională, pentru că dacă vrem să găsim defecte e cel mai uşor. Suntem într-un proces de reconstrucţie, venim după 8 ani de secetă, dar echipa a muncit, a suferit, a dat tot ce a avut mai bun”.

Edward Iordănescu s-a arătat nemulţumit de starea suprafeţei de joc după ploile de la Prishtina din ultimele zile şi a acuzat gazdele că nu au făcut tot posibilul pentru a proteja gazonul.

„Cu tot respectul pentru gazde, mi s-a părut că nu s-au făcut eforturi cu adevărat pentru a se rezolva problema gazonului. Sigur, Dumnezeu stabileşte vremea, dar se puteau găsi soluţii, să pună o folie pe teren. Dar astea sunt lucruri pe care nu le-am putut controla noi”, a mai spus selecţionerul.

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Kosovo, 0-0, vineri seara, pe Stadionul ”Fadil Vokrri” din Prishtina, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

România este neînvinsă după trei meciuri, având două victorii şi un egal, în timp ce Kosovo are trei puncte.

Echipa antrenată de Edward Iordănescu va juca următorul meci luni, în deplasare cu Elveţia, la Lucerna.

Ultimele stiri