22.6 C
București
luni, iulie 8, 2024
AcasăACTUALITATEDecizie bomba in Rusia: Putin inchide granitele si se pregateste de mobilizarea...

Decizie bomba in Rusia: Putin inchide granitele si se pregateste de mobilizarea generala!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Direcţia Principală de Informaţii (GUR) din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev susţine că, începând cu data de 9 ianuarie, cetăţenii ruşi care au obligaţii militare nu mai pot părăsi Federaţia Rusă.

Potrivit GUR, ordinul emis în acest sens de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a ajuns la toate departamentele de frontieră ale țării. „Textul precizează: din 9 ianuarie 2023, de la ora 00:00, direcţia de frontieră a FSB al Rusiei se va asigura că este interzisă ieşirea din ţară a cetățenilor în cazul cărora există concluzia că sunt pregătiţi pentru serviciul militar – categoriile A, B și C” – potrivit serviciilor de informații militare ucrainene, scrie Rador.

Plecarea din ţară a ruşilor care fac parte din cele trei categorii va fi interzisă la toate punctele de trecere a frontierei. Ordinul FSB prevede o astfel de restricţie inclusiv în privinţa cetățenilor din categoria B – cei care sunt doar parţial apţi pentru serviciul militar. Pe timp de pace, această categorie de cetățeni este scutită de la recrutare şi pregătire militară. Amintim că șeful GUR, Kirilo Budanov, a declarat recent că Rusia plănuiește o nouă mobilizare, din cauza lipsei de personal militar pentru războiul declanşat împotriva Ucrainei. Fostul comandant al forțelor armate americane în Europa, generalul în rezervă Ben Hodges, de asemenea, a afirmat că, cel mai probabil, Rusia va decreta un nou val de mobilizare în săptămânile următoare. Potrivit serviciilor de informaţii militare ucrainene, conducerea rusă vrea să mobilizeze până la 500.000 de persoane în ianuarie.

Ultimele stiri