18.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăEconomieDecizie FOARTE DURA a Bancpost, cu efecte in tot sistemul bancar din...

Decizie FOARTE DURA a Bancpost, cu efecte in tot sistemul bancar din Romania! Toti clientii sunt vizati!

in:

Stiri pe acelasi subiect

De la Judecătoria Câmpulung ar putea pleca către Curtea Constituțională prima excepție de neconstituționalitate ridicată de bănci pe Legea dării în plată. Bancpost a cerut instanței controlul de constituționalitate al legii, după ce a formulat o contestație la o cerere de dare în plată, potrivit înregistrărilor de pe portalul instanțelor.

Bancpost a refuzat să accepte notificarea de dare în plată venită de la doi clienți și a depus contestație la Judecătoria Câmpulung. În cadrul procedurii, banca vrea să ridice și excepția de neconstituționalitate, ceea ce reprezintă o premieră cu care băncile amenință încă de dinainte ca Legea să intre în vigoare, potrivit profit.ro.

Dosarul este înregistrat sub numărul 2503/205/2016 și a fost înregistrat pe 24 mai, la 11 zile după ce legea a devenit activă, iar în dreptul obiectului se arată: “alte cereri privind executarea silită contestație la notificarea formulată conform art. 5 din – Legea nr. 77/2016 (dării în plată) + excepția de neconstituționalitate”.

Primul termen pentru judecata de fond este 14 iunie. Potrivit Legii, creditorul poate să conteste notificarea depusă de debitorul care vrea să închidă creditul ipotecar prin dare în plată. Contestația nu poate viza chestiuni de fond, ci doar dacă debitorul îndeplinește sau nu condițiile de admisibilitate.

Ultimele stiri