Acasă ACTUALITATE Decizie semnal pentru toata Europa: Germania baga nevaccinatii in lockdown fortat!

Decizie semnal pentru toata Europa: Germania baga nevaccinatii in lockdown fortat!

461

Germania a anunțat joi un lockdown la nivel național care vizează persoanele nevaccinate. De asemenea, liderii țării susțin vaccinarea obligatorie, informează CNN.

Germanilor nevaccinați li se va interzice accesul la toate activitățile cu excepția celor esențiale, cum ar fi:

  • supermarketurile
  • farmaciile.

Anunțul a fost făcut de cancelarul Angela Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz, în urma unei ședințe de criză cu liderii regionali. Cei doi au susținut, de asemenea, propunerea vaccinării obligatorii. Dacă va fi votată în Parlament, aceasta ar putea intra în vigoare din februarie 2022.

Merkel a spus că situația este „foarte gravă” și că e nevoie de un „act de solidaritate națională”.

  • „Am înțeles că situația este foarte gravă și dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate. Pentru a face acest lucru, al patrulea val trebuie să fie rupt și acest lucru nu s-a întâmplat încă”, a spus Angela Merkel.

Persoanele nevaccinate urmează să-şi limiteze contactele, atât la domiciliu, cât şi afară, la maximum alte două persoane din altă gospodărie.

  • „Cultura şi divertismentul urmează să fie deschise, la nivel naţional, numai acelora care s-au vaccinat sau s-au vindecat” de covid-19, anunţă Merkel, potrivit News.ro.

Deciziile Germaniei urmează exemplul Austriei, prima țară care a impus carantină pentru persoanele nevaccinate. De asemenea, Viena a decis vaccinarea obligatorie din februarie, iar cei care refuză să-și facă vaccinul ar putea primi amenzi de până la 7.200 de euro. Grecia a anunțat marți că va impune obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru toate persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, o măsură drastică luată într-o perioadă în care țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri. Cei care vor refuza să se vaccineze vor fi amendați cu câte 100 de euro în fiecare lună, începând din 16 ianuarie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos