Acasă Stirea zilei Demagogie pe Autostrada Soarelui

Demagogie pe Autostrada Soarelui

35

Ponta isi asuma tot mai mult proiecte demarate de predecesorii sai, fara a avea vreun merit in privinta acestora, cu exceptia faptului ca a lasat contractele sa se deruleze in continuare. „E singura sansa ca Romania sa se dezvolte, sa fim mult mai hotarati si mai seriosi in ceea ce priveste infrastructura. Nu dau cifre cu cati kilometri, ca au dat altii inaintea mea si s-au facut de ras si nu-i mai asculta nimeni, si va spun pe baza a ceea ce am facut anul acesta si pe baza a ceea ce suntem in faza de pornire anul viitor ca, in urmatorii patru ani, vreau sa avem alte cateva autostrazi esentiale pentru dezvoltarea Romaniei”. Asta a declarat, ieri, premierul Victor Ponta, la inaugurarea ultimului sens de mers al tronsonului Cernavoda – Medgidia, din cadrul Autostrazii Soarelui.

Ponta a inaugurat a doua oara acest tronson, prima data in iulie, cand a fost deschis un sens de circulatie intre Cernavoda si Medgidia, pe o distanta de 19,5 km. Inceput oricum anii trecuti, tronsonul a inceput sa prinda cu adevarat contur dupa ce fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a reziliat contractul cu firma franceza Colas, din cauza intarzierilor. Ponta, care de fapt nu a venit decat sa taie pamblica, si-a asumat toate meritele autostrazii.

„Daca scapam de Berceanu, Videanu, Boagiu si altii, avem si autostrazi”, a tinut sa spuna Ponta. Totusi, dupa 7 luni de guvernare, cabinetul sau nu a facut decat sa inaugureze tronsoane incepute de alte guverne: Bucuresti – Ploiesti, Timisoara – Lugoj sau Cernavoda – Constanta. In schimb, a amanat inexplicabil lictarea altor 4 tronsoane (Timisoara Lugoj, lot 2, Lugoj – Deva , loturile 2, 3 si 4) si apoi desemnarea castigatorilor acestora, desi ofertele au fost deschide inca din 22 august.

Mai mult, a anulat licitatia pentru reactualizarea studiului de fezabilitate a autostrazii Comarnic – Brasov si a autostrazii Sibiu – Pitesti. A lasat firmele care lucreaza acum la tronsoanele din cadrul Coridorului IV Paneuropean sa continue lucrarile pe banii lor, iar orice alt proiect de anvergura a fost suspendat, inclusiv Centura Bucuresti, una dintre cele mai circulate sosele din tara.

Referitor la Comarnic – Brasov, Ponta spune acum ca lucrarile vor fi demarate anul viitor, ca si lucrarile la drumul expres Craiova – Pitesti. Cele doua proiecte nu au insa finantare si nu pot fi construite nici cu fonduri UE, asa ca pot fi considerate doar declaratii cu caracter electoral.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos