10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăEconomieDemisii in lant la TAROM! Directorul executiv si-a dat demisia din fruntea...

Demisii in lant la TAROM! Directorul executiv si-a dat demisia din fruntea companiei, dar si din CA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Demisii in lant la TAROM, dupa ce directorul executiv Nicolae Demetriade, si-a dat demisia din fruntea companiei, dar si din Consiliul de Administratie.

Demetriade invoca aplicarea prevederilor ordonantei privind managementul privat la Tarom, afirmand ca aceasta a fost „o iluzie”.

„Aplicarea OUG 109/2011 a fost doar o iluzie”, a declarat Demetriade.

Demetriade a fost numit in CA al Tarom in luna mai.

De asemenea, potrivit mai multor surse, si presedintele Consiliului de Administratie al TAROM, Dan Pascariu, ar urma sa fie revocat din functie in cursul zilei de azi.

Scandalul are ca miza tocmai functiile de conducere din TAROM – directorul general Cristian Heinzmann cere un mandat de patru ani, in loc de un an, asa cum stabilise consiliul de administratie al companiei.

„Daca dumneavoastra aveti informatii ca si domnul Pascariu si-a transmis demisia, atunci sigur ca voi lua act si de demisia domnului Pascariu”, a spus, marti, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, raspunzand unor intrebari ale presei privind inlocuirile celor doi din Consiliul de Administratie al TAROM.

Intrebat care sunt nemultumirile ministerului privind activitatea celor doi, Manescu a raspuns ca pe ea o intereseaza cel mai mult ca TAROM sa ramana un brand pentru Romania.

„Daca pana in momentul acesta acest lucru nu s-a intamplat din motivele pe care dumneavoastra le cunoasteti foarte bine – conflictul intre CA si domnul Heinzmann – eu sper ca o schimbare sa fie benefica TAROM. Eu nu vreau schimbari care sa favorizeze persoane, eu vreau schimbari care sa favorizeze compania”, a spus Manescu.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri