27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăACTUALITATEDeputat PNL: Profesorii vor distribui PREZERVATIVE GRATUITE elevilor la ora!

Deputat PNL: Profesorii vor distribui PREZERVATIVE GRATUITE elevilor la ora!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cum îi protejează politicienii pe oameni de urși?

Camera Deputaților din Parlamentul României a legalizat împuşcarea de...

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...
Deputatul PNL Radu Zlati sustine nevoia distribuirii gratuite de prezervative, sapun si sampon in scoli, ca metoda de promovare a unei vieti sanatoase. Zlati a facut aceasta afirmatie in contextul unei dezbaterii privind legea preventiei, organizata de PNL. El a subiliniat că, mai ales în mediul rural, copiii trebuie să beneficieze de săpun, având în vedere că România este ţara cu cel mai mic consum de săpun pe cap de locuitor.

„M-aş bucura ca nicio şcoală să nu îşi ia avizul sanitar dacă nu are la toaleta şcolii dispensor de săpun lichid. Unele nu au deloc toaletă cu apă curentă. (…) M-aş bucura să nu existe şcoală (…) care să nu ai aibă nişte distribuitoare gratuite – şi mă refer la trei lucruri – prezervative, săpunuri mici ca la hotel şi şampoane, pernuţe de şampon. Dacă vrem să facem educaţie, nu o facem doar în vorbe”, a afirmat deputatul PNL.

El a spus că, mai ales în mediul rural, copiii trebuie să beneficieze de săpun, având în vedere că România este ţara cu cel mai mic consum de săpun pe cap de locuitor.

Zlati a adăugat că, în prezent, în planul cadru pentru gimnaziu nu este nicio oră de educaţie sanitară.

„Acum se discută planul cadru pentru gimnaziu şi nu este vorba acolo de nicio oră de educaţie sanitară, în schimb sunt patru ore mari şi late – câte una pentru clasele cinci, şase, şapte şi opt – pentru educaţie multiculturală, de pildă, sau pentru drepturile copiilor. M-aş bucura să fie păstrată ora de dirigenţie, pentru că în varianta agreată de Ministerul Educaţiei nu mai există şi să ne asigurăm noi, cei cu atribuţii în domeniu, că în cadrul acelor ore se alocă şi ore de educaţia sanitară”, a conchis Zlati.

Ultimele stiri