Acasă Politica Deputatii din provincie trebuie sa-si caute chirie. Vor fi dati afara din...

Deputatii din provincie trebuie sa-si caute chirie. Vor fi dati afara din hoteluri

45

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat miercuri ca a decis sa blocheze procedurile pentru un nou caiet de licitatie pentru servicii hoteliere, iar viitorii deputati vor primi o suma pentru a-si plati chiria in Bucuresti si nu vor mai sta la hoteluri, care sunt prea costisitoare.

Zgonea a precizat ca, in acest fel, cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor in Bucuresti se vor reduce cu circa 60%.

 

„O sa propun ca o masura importanta pentru reforma statului si a Parlamerntului ca, de la 1 ianuarie, sa facem o reducere a cheltuielilor parlamentare cu privire la cazare si vom da cate o suma fiecarui parlamentar sa-si gaseasca un loc in care sa locuiasca in Bucuresti, asa cum fac toti parlamentarii in toata Europa. Cheltuim foarte mult cu cazarea la hoteluri”, a spus Zgonea.

 

Presedintele Camerei a precizat ca a anuntat si secretarul general al Camerei ca nu va deschide procedurile pentru a incepe o licitatie de la 1 ianuarie 2013 privind achizitia de servicii hoteliere pentru deputati.

 

„Mergem pe varianta in care toti parlamentarii care intra in Parlament vor primi o suma fixa, transparenta, cu care isi vor cauta un loc in care sa poata locui in Bucuresti. Cu ocazia asta vom avea peste 450 de proprietari de apartamente din Bucuresti care vor putea sa inchirieze oficial. Vor fi taxe platite la stat, vor fi cateva locuri de munca facute, vom reduce cheltuielile cu aproape 60%„, a spus Zgonea.

 

El a aratat ca decizia de a bloca procedurile pentru licitarea serviciilor hoteliere ii apartine.

 

„Este o decizie a mea personala, m-am consultat cu primul-ministru, Victor Ponta, care a fost de acord. Am blocat procedurile pentru a scoate un nou caiet de licitatie pentru aceste servicii hoteliere. Daca acum nu au fost facute procedurile, e clar ca in ianuarie contractele se incheie„, a spus Zgonea.

 

Suma medie lunara achitata pentru cazarea deputatilor se situeaza in jurul sumei de 1,3 milioane de lei. In septembrie 2012, Camera Deputatilor a platit pentru cazarea deputatilor suma de 1.289.342 de lei.

 

Deputatul PDL de Iasi Nicusor Paduraru sustine ca decizia presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, ca viitorii deputati sa nu mai locuiasca la hotel, ci sa stea cu chirie in Bucuresti, are iz electoral, in timp ce deputatul PSD Vasile Mocanu spune, ironic, ca el poate sta si intr-un bordei langa gara.

 

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune ca „solutia” la problema privind cazarea deputatilor este sa se mute Parlamentul la Cluj, pentru a nu se mai plati cazare pentru cei ce stau aici, iar vicepresedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely, afirma: „Sau sa stam in corturi, nicio problema”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos