Acasă International Lidl isi scandalizeaza clientii din Marea Britanie, oferind la vanzare carne de...

Lidl isi scandalizeaza clientii din Marea Britanie, oferind la vanzare carne de ren pentru Craciun

142

Supermarketurile Lidl din Anglia au introdus pe rafturile cu carne un produs pe care clientii sai il considera o adevarata jignire la adresa copiilor si a traditiei de Craciun. Magazinul vinde in aceasta perioada, sub marca de lux, carne de ren la un pret echivalent cu 9,98 de euro.

Lidl sustine ca acest tip de carne are un continut redus de grasime si un gust natural. Cu toate acestea, parintii din Anglia considera ca vanzarea unui asemenea produs chiar in preajma Craciunului este un lucru total neinspirat, deoarece renii sunt asociati de copii cu celebrul Rudolf care il ajuta pe Mos Craciun sa le aduca daruri, scrie Daily Mail.

Produsul respectiv contine de fapt picioare si pulpe de ren de Siberia. Tatal unei fetite, Andrew Stevens, care locuieste in Halifax, critica momentul total neinspirat in care cei de la Lidl s-au gandit sa introduca acest tip de carne spre vanzare.

„Daca fetita mea vede aceasta carne pe raioanele magazinului cred ca isi va face griji pentru ca se va gandi ca Mos Craciun nu ii va mai putea aduce cadourile. Rudolf renul nu il mai poate ajuta din moment ce nu mai are picioare. Este un moment total neinspirat sa aduci la vanzare acest produs. Chiar nu e placut sa iti lasi copiii sa vada aceste carnuri in magazine pentru ca vor fi descurajati„, a declarat Stevens.

Un alt parinte, Karen Bridge, este la fel de vehementa cu privire la comertul cu carne de ren din magazinele Lidl. „Daca ei incearca sa faca bani prin vanzarea de carne de ren trebuie sa stie ca de fapt distrug magia Craciunului pentru cei mici. Copiii nu au niciun fel de aparare la vederea unui asa produs”, a spus Bridge.

Un purtator de cuvant al celor de la Lidl a declarat cu privire la aceasta problema ca: „Vindem aceasta gama de carne de lux ca facand parte din produsele specifice Craciunului. Aceasta gama mai include si carne de vanat, de prepelita sau potarniche. In 2010 clientii nostrii au avut o reactie pozitiva la aceste tipuri de carne, asa ca anul acesta repetam vanzarea lor. Cu aceste produse incercam sa ne marim gama de bunuri tipice Craciunului si posibilitatea de a manca lucruri pe care pana acum nu le-au incercat„.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos