13 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalUE va dona banii primiti odata cu Premiul Nobel pentru Pace

UE va dona banii primiti odata cu Premiul Nobel pentru Pace

in:

Stiri pe acelasi subiect

Poeta Ana Blandiana propusa pentru Premiul Nobel

Poeta Ana Blandiana a fost propusă pe listele nominalizărilor...

„Bosonul Higgs” a castigat premiul Nobel pentru Fizica 2013! VIDEO

Premiul Nobel pentru Fizica 2013 a fost castigat de...

Uniunea Europeana a anuntat miercuri ca va dona cecul de 927.000 de euro care va insoti Premiul Nobel pentru Pace acordat in acest an forului comunitar unor proiecte in ajutorul copiilor victime ale conflictelor armate, transmite AFP.

 

 „Premiul Nobel este sinonim cu reconcilierea in intreaga lume. De banii acestui premiu trebuie sa beneficieze prima speranta pentru viitor, dar si primele victime ale conflictelor prezente si trecute, si anume copiii„, a afirmat presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, intr-un comunicat.

 

In urma unui acord intre Barroso, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si cel al Parlamentului European, Martin Schulz, banii vor fi alocati fondului „EU Nobel Prize Children’s Projects”, in favoarea copiilor victime ale conflictelor armate.

 

Premiul Nobel pentru Pace, care le va inmanat oficial celor trei lideri europeni la Oslo, in ziua de 10 decembrie, a fost atribuit in acest an Uniunii Europene, pentru promovarea „pacii, reconcilierii, democratiei si drepturilor omului in Europa” de peste sase decenii. Premiul consta intr-o diploma, o medalie de euro si un cec de 8 milioane de coroane suedez (927.000 de euro).

Ultimele stiri