Acasă Cultura Poeta Ana Blandiana propusa pentru Premiul Nobel

Poeta Ana Blandiana propusa pentru Premiul Nobel

540

Poeta Ana Blandiana a fost propusă pe listele nominalizărilor la Premiul Nobel pentru Literatură, pentru anul 2020. Inițiatorii sunt mai multe personalităţi marcante ale vieţii literar-culturale româneşti şi din diaspora, dar și Fundaţia „Doina Cornea”.

„Demersul nostru doreşte să repună în drepturi adevăratele valori – cu o mare vizibilitate internaţională în literatura mondială contemporană – şi prin aceasta să facă un act de dreptate extrem de necesar”, se arată în apelul publicat pe site-ul Fundaţiei, potrivit Adevărul. 

Anunţul a fost făcut în ziua în care publicista și dizidenta anticomunistă Doina Cornea ar fi împlinit vârsta de 91 de ani.

„Vă invităm să vă alăturaţi, prin semnătura dumneavoastră acestei acţiuni – fie că sunteţi persoane fizice, fie instituţii, organizaţii sau societăţi comerciale -, ţinând cont şi de expunerea de motive şi argumente pe care le vom enumera şi care au determinat acest demers. Această acţiune a noastră ar putea deveni un proiect de ţară, împărtăşit de cât mai mulţi iubitori ai culturii româneşti dar şi ai României”, este mesajul Fundaţiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos