Acasă ACTUALITATE Deputatul PNL Cristian Bacanu dă vina pe PSD pentru pragul de 50.000...

Deputatul PNL Cristian Bacanu dă vina pe PSD pentru pragul de 50.000 de euro: ”Nu este in interesul natiunii sa promovam idei nocive mai vechi ale PSD”

Deputatul Cristian Bacanu, vicepresedinte al PNL, a reactionat dur dupa ce Senatul in votat in favoarea amendamentului care stabileste un prag pentru abuzul in functie de 2.500 de lei. Amendamentul a fost adoptat cu voturile senatorilor PNL, PSD si UDMR.

„Avem obligatia de a respecta votul romanilor de la alegerile din 2019 si 2020. Nu voi sustine pragul de 250.000 lei.

Nu voi vota legea privind modificarea Codului Penal si introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul in serviciu, asa cum aceasta a trecut in Senat.

Voi propune in Camera Deputatilor gasirea unei solutii care sa nu afecteze aplicarea legii penale. De exemplu, daca stabilim un prag, acesta poate fi de 1.000 de lei. Motivul este acela ca de regula, parchetele nu trimit in judecata infractiuni care au prejudicii atat de mici, avand in vedere costul procesului penal (mult mai mare decat acest prag). In cazul unor astfel de sume trebuie sa se aplice raspunderea administrativa.

Eu si majoritatea colegilor mei din Partidul National Liberal nu uitam promisiunile pe care le-am facut in 2019 si 2020 in fata romanilor. Ne-am asumat atunci ca vom fi principalul partid care va promova si apara independenta justitiei, lupta impotriva coruptiei si valorile statului de drept. Si vom continua sa facem acest lucru. De aceea, nu vom sustine forma legii adoptata azi de Senat.

Aceste chestiuni cu un impact urias pentru societate trebuie discutate in forurile partidului.

In calitate de vice-presedinte PNL cred ca se impune o discutie interna pe acest subiect, intr-un for intern de conducere. Atunci cand abordam astfel de chestiuni, ce afecteaza intreaga societate, este necesara consultarea intregii conduceri a partidului, avand in vedere ca astfel de proiecte afecteaza fiecare membru de partid si fiecare cetatean in parte. Nu este in interesul PNL si nici in interesul natiunii sa promovam idei nocive mai vechi ale PSD, asa cum este acesta. Riscul este ca Partidul National Liberal sa fie cel care deconteaza la vot astfel de idei nocive si nu Partidul Social Democrat. Suntem intr-o coalitie si asta ne impune sa fim foarte atenti la deciziile pe care le luam si la forma proiectelor pe care le sustinem. Este important ca unii parteneri sa nu-si treaca ideile prin Parlament cu ajutorul nostru”, a transmis Bacanu, miercuri seara.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentEvgheni Prigojin, seful Armatei Private Wagner, vorbeste in premiera despre inlocuirea lui Putin de la conducerea Rusiei
Articolul următorA murit marele interpret de muzica populara Tiberiu Ceia