Acasă Dosar Descoperire istorica: Cercetatorii din Israel au prelevat urmele biologice ale lui Vlad...

Descoperire istorica: Cercetatorii din Israel au prelevat urmele biologice ale lui Vlad Țepeș din Sibiu!

Cercetători din Israel și Italia s-au aflat la Sibiu pentru a studia o scrisoare din 4 august 1475, trimisă de Vlad Țepeș orașului Sibiu. Nu fac analize de text, nu caută date istorice, ci proteine, informează Turnul Sfatului.

Gleb Zilberstein, om de știință din Israel, chimistul Pier Giorgio Righetti de la Politehnica din Milano, și colegii lor au luat probe de pe scrisoarea scrisă de mâna celui cunoscut în Occident drept Dracula.

Când analizează scrisoarea lui Vlad Țepeș, Zilberstein, Righetti și ceilalți cercetători caută de fapt proteine ​​legate de foamete, stres și boli precum sifilis și variola, proteine ​​alimentare din alimente sau vin, dar și urme ale unor dăunători precum șobolanii și muștele.

Speranța este că aceste date care s-au păstrat 547 de ani vor oferi o fereastră către viața secolului al XV-lea în această perioadă tulbure, cu câteva decenii înainte de primul contact al lui Columb cu Lumea Nouă.

Detalii despre acest proiect, citiți în Turnul Sfatului.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentReteta Monicai Tatoiu ca sa bei cat vrei, fara ameteala sau mahmureala a doua zi
Articolul următorFlorin Vizan, noul sef al Portului Constanta, e putred de bogat: Cinci case, cinci terenuri si noua conturi!