23.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăACTUALITATECulturaDescoperirea recenta care dezvaluie secretele piramidelor din Egipt. Totul este scris pe...

Descoperirea recenta care dezvaluie secretele piramidelor din Egipt. Totul este scris pe un papirus antic

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Un papirus egiptean antic, descoperit recent împreună cu o barcă ceremonială, oferă răspuns la una dintre cele mai mari întrebări ale istoriei: cum au reușit muncitorii din Egiptul Antic să transporte peste 170.000 de tone de piatră pentru a construi marea Marea Piramidă din Giza.

Noile descoperiri făcute pe un sit din Cairo au arătat care erau metodele de transport folosite de vechii egipteni: bărci construite special pentru a transporta blocuri uriașe de piatră. Astfel, miile de tone de piatră erau cărate pe bărci din lemn de-a lungul râului Nil, construite din scânduri solide și funii, scrie The Independent.

Blocurile care cântăreau aproximativ 2,5 tone fiecare au fost transportate printr-un sistem de canale speciale care duceau toate într-un fel de „port” situat la doar câțiva metri distanță de baza Marii Piramide.

Papirusul antic care face dezvăluirile a fost scris de un supraveghetor al lucrărilor pe nume Merer care a explicat în detaliu cum pietrele au fost mutate din bazinul Tura sute de kilometri până la Giza, cu ajutorul canalelor artificiale de apă.

Arheologul Mark Lehner, care a cercetat și papirusul scris de Merer, a descoperit sub platoul de la Giza tuneluri, care indică existența în trecut a unor canale de apă.

De asemenea, arheologii au descoperit și cum arătau bărcile de lemn folosite de egipteni. Ei au găsit rămășițele unei bărci ceremoniale, lângă piramida lui Keops, care ar fi urmat să fie folosită de faraon în viața de apoi.

Marea Piramidă din Giza a fost cea mai înaltă construcție din lume mai mult de 43 de secole, până în secolul al XIX-lea în 1889 când a fost construit Turnul Eiffel. Avea, la început, 146 m (azi 138 m) înălțime, latura de 227 m și cuprinde 2.521.000 m cubi de piatră. Fețele piramidei erau placate cu plăci șlefuite din calcar. A fost construită de faraonul Khufu din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2560 î.Hr. pentru a servi drept mormânt acestuia.

Noile descoperiri vor fi prezentate în cadrul documentarului „Egypt’s Great Pyramid: The New Evidence”, care va fi difuzat pe postul Channel 4.

Sursa: Digi24.ro

Ultimele stiri