Acasă Monden Desi a fost externat, medicii il avertizeaza: Gabriel Cotabita poate MURI in...

Desi a fost externat, medicii il avertizeaza: Gabriel Cotabita poate MURI in orice clipa!

Medicii care s-au ocupat de starea de sanatate a lui Gabriel Cotabita nu au deloc vesti bune pentru acesta.

Gabriel Cotabiţă a fost externat joi în stare bună. El va continua recuperarea acasă, însă, potrivit specialiştilor, nu a scăpat de „riscul crescut de moarte subită”. Şansa lui rămâne respectarea tratamentului şi un stil de viaţă sănătos.

Conf. univ. dr Tudor Ciuhodaru, doctor în ştiinţe medicale, susţine că „persoanele care au suferit un stop cardiorespirator prezintă un risc crescut de evenimente cardiovasculare ulterioare ce pot merge până la moarte subită de cauză cardiacă”. Şansele ca Gabriel Cotabiţă să aibă o viaţă normală după un astfel de incident depind în mare măsură de etapa de recuperare, dar şi de cauza care a provocat stopul şi de patologia asociată, susţine Ciuhodaru. „Primele şase luni sunt esenţiale în refacerea funcţiilor cerebrale deteriorate. Recuperarea totală sau parţială depinde de sediul şi dimensiunea leziunii cerebrale, de comorbidităţile pacientului şi de intensitatea eforturilor care se depun ulterior, iar o treime rămân cu diverse grade de dizabilitate”, a declarat specialistul, conform ring.


Citeste si:

 

Primele declaratii ale lui Gabriel Cotabita: Am fost in lumea de dincolo! L-am vazut pe tata, care a murit acum multi ani!

Fetele lui Gabriel Cotabita si-au vandut tatal televiziunilor de scandal!


Ischemia cerebrală duce la modificări ce pot fi comparate cu o îmbătrânire prematură cu opt ani a creierului, inclusiv în ceea ce priveşte memoria şi viteza de gândire, care sunt funcţiile cele mai afectate, afirmă Ciuhodaru. „Tulburările de comportament şi disfuncţia cognitivă sunt frecvente, la fel ca tulburările de limbaj şi de vedere sau cele motorii. Tratamentul e preponderent farmacologic şi igieno-dietetic, în sensul adoptării unui stil de viaţă sănătos; în principal, vorbim despre dietă, activitate fizică, consum de băuturi alcoolice, fumat, dar şi despre controlul factorilor de risc, precum hipertensiunea arterială sau diabetul zaharat”, a adăugat medicul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFOTO – Unui barbat I-AU CRESCUT SANI dupa ce a mancat asta ZILNIC de la fast-food!
Articolul următorTop 5 cele mai tari farse pe care le poti face pe Facebook!