24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăACTUALITATETransporturiDezastru în Transporturi de când a venit Grindeanu: Accidente mortale în lanț...

Dezastru în Transporturi de când a venit Grindeanu: Accidente mortale în lanț pe calea ferată și autostrăzi

in:

Stiri pe acelasi subiect

Într-un an și jumătate de mandat la Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD) are un bilanț negru al companiilor din subordine: accidente lunare pe căile ferate cu victime, moartea unui om pe autostradă din cauza lipsei grătarelor de protecție, întârzieri sau chiar ratări ale unor proiecte majore de infrastructură. Toate – pe fondul politizării masive a companiilor strategice din subordinea sa.

De remarcat că Grindeanu beneficiază de un tratament mediatic extrem de blând din partea presei care primește lunar bani de la PSD prin schema de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Criticile la adresa lui Grideanu sunt sporadice la televiziunile și site-urile deținute de mogulii media, cu rare excepții. În schimb, Grideanu s-a remarcat prin poziții extrem de dure la adresa Ucrainei pe tema extrem de sensibilă a adâncirii Canalului Bîstroe.

Pe de altă parte, Grindeanu a fost lăudat în mod repetat de Marcel Ciolacu, șeful PSD. ”Sorin Grindeanu are cea mai mare execuție dintre toți miniștrii Transporturilor. Să nu vezi că în sfârșit Romania va avea Autostrada Moldovei, pe care au promis-o toți miniștrii Transporturilor de la Revoluție. A ajuns un bănățean să facă Autostrada Moldovei. E foarte posibil că până în 2024 să putem merge până la Pașcani”, a spus Ciolacu la 6 martie într-un interviu pentru RTV.

CFR-urile, conduse de politruci

Compania CFR Călători este condusă de Traian Preoteasa, fost director general al CFR Marfă, susținut de PNL. Traian Preoteasa a absolvit studii de apărare şi securitate naţională la Colegiul Național de Apărare în 2005, iar de numele lui sunt legate mandate slabe la CFR Călători, CFR SA și CFR Marfă. El a mai făcut parte și din consiliul de administrație al unor companii de stat, precum Tarom.

Din CA-ul CFR Călători mai face parte Sorin Flutur, membru PNL, și el cu diferite funcții de conducere în companiile feroviare de stat. Rela-Nicoleta Ștefănescu este și ea administrator al CFR Călători, deși nu are nici o legătură cu domeniul. Ea este secretar general adjunct în Ministerul Finanțelor, în trecut ocupând diferite funcții la Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii ori Ministerul mediului. Și ea a absolvit un curs la Colegiul Naţional de Apărare.

CFR SA, și ea în subordinea lui Grindeanu, îl are în fruntea Consiliului de Administrație pe un fost polițist, apropiat al lui Sorin Grindeanu. E vorba despre Ion Damian, actualmente secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor, fost comisar-șef de poliție în cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timișoara și la Direcția Generală Anticorupție Timiș. Ulterior, a lucrat la ANAF.

Tot la CFR SA face parte din Consiliul de Administrație Ionel Sabin Emil Bociu, supranumit ”veterinarul lui Grindeanu”, după cum scrie Club Feroviar. El a fost primar al comunei Jebel din județul Timiș. Este medic veterinar la cabinetul Jebel Vet SRL .

Serie interminabilă de accidente pe căile ferate

Ultimul accident pe căile ferate a avut loc sâmbătă seară la Galați. O femeie-conductor a murit și trei persoane sunt rănite după ce o locomotivă a intrat cu mare viteză în garnitura de tren.

Grindeanu nu a luat nici o decizie radicală legată de managementul companiilor de stat implicate în catastrofă, dar a anunțat o presupusă verificare a trenurilor și locomotivelor aflate în uz. G4Media a arătat însă că același ministru al Transporturilor a permis în 2022 și 2023 amânarea reviziilor tehnice generale sau reparațiilor planificate pentru vagoanele de călători cu până la șase luni. Citește aici mai multe detalii.

Accidentul de la Galați a venit la doar două săptămâni după ce două trenuri s-au ciocnit în Teleorman. Din accident au fost rezultat 12 răniți și pagube materiale semnificative, dat fiind că din trenul marfar au căzut mai multe mașini transportate. De remarcat că CFR Călători a încercat să mușamalizeze accidentul, cu un comunicat de presă inițial care a minimalizat efectele accidentului.

Alte accidente în mandatul lui Grindeanu:

18 martie 2023: Un vagon care făcea parte din componenţa unui tren care transporta tehnică militară a deraiat în judeţul Braşov. În urma evenimentului nu s-au înregistrat răniţi. Circulația a fost oprită ore în șir.

1 noiembrie 2022. Nouă vagoane încărcate cu cărbune ale unui tren de marfă al CFR au deraiat în halta Răcari, județul Dolj. Ore în șir, călătorii de pe trenurile care treceau prin zonă au fost transportați cu mașini între Filiași și Coțofeni.

13 septembrie 2022. Un tren cu cereale din Ucraina a deraiat la Deda, iar două vagoane s-au răsturnat. Trenul se îndrepta spre Portul Constanța. Garnitura feroviară, compusă din 30 vagoane aparține CFR Marfă. Traficul feroviar a fost oprit ore întregi.

27 iulie 2022. Un tren de marfă Regio care circula între Teiuș și Cluj-Napoca a deraiat în apropierea stației CFR Cojocna, iar circulaţia trenurilor în zona Gura Motrului – Filiaşi a fost afectată puternic.

29 iunie 2022. Cinci trenuri au fost blocate în trafic, după ce vagoanele unui marfar privat au deraiat între staţiile de cale ferată Sârca şi Podu Iloaiei (Iaşi – Paşcani).

19 februarie 2022. Traficul feroviar a fost oprit pe magistrala 100 Caracal-Craiova după ce locomotiva unui tren marfar a deraiat.

Ultimele stiri