Acasă Stirea zilei Din 42 de site-uri care difuzau filme online, 20 S-AU INCHIS!

Din 42 de site-uri care difuzau filme online, 20 S-AU INCHIS!

65

Saptamana trecuta, Pro tv a facut un apel la CNA prin care cerea blocarea tuturor celor 42 de site-uri din Romania, pe care se difuzau filme, in mod ilegal.

Este adevarat ca s-au inchis site-urile mai mici, mai putin cunoscute, cele mari precum serialepenet.ro, filmehd.net, cinemaxx.ro, filmeonline.org, serialepenet.ro continua sa functioneze. Vplay, unul dintre cele mai populare si mai accesate site-uri de seriale, are de cateva zile probleme, insa site-ul nu a fost inchis. De asemenea cei care administreaza site-ul seriale-filme.info isi anunta utilizatorii ca „VOM REVENI! site-ul nu s-a inchis, este in reconstructie. Va multumim!”, potrivit Capital.ro.

Bogdan Naumovici, specialist comunicare si advertising comenteaza fenomenul pe pagina personala de Facebook:   „Ma intristeaza petitiile si atitudinea anti-voyo.ro. Pe scurt, voyo.ro a facut o reclamatie la CNA impotriva catorva zeci de site-uri care difuzeaza filme si seriale gratuit. Gratuit, pentru ca nu platesc licente si drepturi pentru ele, ci le FURA. Asta nu are nici o legatura cu continutul voyo.ro, la care esti liber sa te abonezi sau nu. Ei bine, internetul se umple de petitii anti-voyo, in care este acuzat de „monopol” si „concurenta neloiala”. Oare chiar atat de raspandita sa fie cultura free ride?! Atat de multi cei de acord cu furtul, cat timp sunt partasi la prada?!

Concurenta neloiala vine din partea celor care nu platesc licentele si care, prin urmare, pot fura azi serialul aparut aseara, care, altfel, ar costa milioane de dolari,pe care ar trebui sa ii platiti, daca vreti sa vedeti „in direct”. De-aia voyo.ro, la seriale straine, nu e up-to-date, ca da bani pe ele. Nimeni nu ar putea fi up to date cu abonamente de 3 euro pe luna, de la cati aleg sa plateasca munca si dreptul de proprietate intelectuala, adica ideile, celor ce au facut filmul sau serialul. Cu ce drept va arogati accesul liber si gratuit la proprietatea altcuiva?! Daca siteurile acestea, in loc sa fure seriale, ar hackui conturi bancare, v-ati inregistra sa impartiti banii furati?! Amar e ca prea multi raspundeti „da”, cu un ranjet multumit pe fata.

Cred ca toate astea se vor schimba intr-un singur fel, cand tot mai multi dintre noi vom deveni creatori, contributori, „locomotive” si nu doar vagoane. Atunci cand tot mai multi vor inventa, gandi, construi ceva si vor vedea cu cata cerbicie si dreptate isi vor apara dreptul la proprietate asupra a ce au creat. Asa suntem facuti, sa invatam doar din contactul cu pragul de sus. Pana atunci, ii salut pe toti cei care inteleg ca dreptul la proprietate este singurul garant al unei vieti civilizate, iar free riderilor le doresc sa creasca, sa devina locomotive, sa imputineze numarul si povara prea multelor vagoane din tara asta.”

site-urile de filme şi seriale care nu mai funcţionează:

1. www.filmepeales.com

2. www.filmesubtitrateonline.net

3. www.filme-free.ro

4. www.cinemo.ro

5. www.filmulde10.com

6. www.filmesubtitrateonline.net

7. www.filme.online-pe.net

8. www.filme-online-subtitrate.eu

9. www.filme-subtitrate.ro

10. www.filme-2012.com

11. www.opticmovie.com

12. www.filmeonlinetari.com

13. www.filmehd-online.net

14. www.filmeonlinehd.biz

15. www.seriale-filme.info

16. www.serialedetop.com

17. www.serialul.net

18. www.filmemisto.com

19. www.neededspark.blogspot.ro

20. www.filme.online-pe.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos