Acasă Auto Din cauza accidentelor se schimba legea! Doar cei mai buni soferi vor...

Din cauza accidentelor se schimba legea! Doar cei mai buni soferi vor mai lua carnetul in Romania! ”Azi oricine ia permisul, il comanzi si prin SMS!”

12

Examenul pentru obținerea permisului de conducere ar putea fi modificat. Deputatul PSD Florin Gheorghe cere, printr-un proiect de lege, să se introducă încă două probe suplimentare. Este vorba despre condusul în poligon și traseu pe timp de noapte, potrivit Hotnews.ro.

În proiectul de lege depus la Camera Deputaților se arată că examenul pentru obținerea permisului de conducere „constă în susținerea a unei probe teoretice de verificare a cunoștințelor și a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor și a comportamentului, corespunzător categoriei de permis solicitat”.

Deputatul PSD e de părere că modalitatea de instruire și de examinare a noilor șoferi s-au relaxat atât de mult încât nu l-ar mira ca, „din populism, să auzim că s-a renunțat definitiv la examinare, iar permisul se poate obține mai ușor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS”.

„Am propus ca probele de examinare pentru obținerea permisului să fie 4 și nu 2 cum sunt în prezent.
Astfel, pentru a obține permisul de conducere, vor fi obligatorii ataât proba teoretică, cât și trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate și proba practică pe timp de noapte.

Am toată încrederea că și colegii parlamentari vor conștientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ și că trebuie să o adoptăm cât mai curând”, transmite deputatul PSD, printr-un comunicat de presă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos