Acasă ACTUALITATE Din cauza POLUARII GRAVE Ungaria a ajuns sa importe apa potabila din...

Din cauza POLUARII GRAVE Ungaria a ajuns sa importe apa potabila din Romania!

Începând cu anul viitor, societatea de apă Alföldvíz Zrt. din Ungaria va furniza populaţiei apă potabilă din România, a declarat cotidianului Világgazdaság directorul general al acestei companii.

Gyula Csák a afirmat că în acest scop a început deja construirea unei staţii în România, care va furniza apă ce nu va trebui tratată chimic.

Directorul Alföldvíz Zrt a precizat că societatea pe care o conduce este nevoită să importe apă potabilă din România, deoarece apa din propriile puţuri este infestată cu substanţe nocive precum arsen, mangan, nitraţi şi bor, care pot fi înlăturate numai prin procedee chimice.

În schimb, apa din pânzele freatice din zona Aradului nu conţine aceste substanţe. Pentru realizarea acestei investiţii, Alföldvíz Zrt şi Compania de Apă Arad au înfiinţat o societate mixtă româno-ungară.

Construirea capacităţilor din România va costa 2,3 miliarde de forinţi (aproximativ 7,5 milioane euro – n.r.), bani proveniţi dintr-un credit contractat de compania ungară, a mai precizat Gyula Csák.

Sursa: Rador

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedent”Nu faceti baie in Marea Neagra!” Expertii spun ca nivelul poluarii pune in pericol SANATATEA!
Articolul următorRecord ROMANESC: La doar 12 ani a cucerit CEL MAI INALT munte din Europa!