Discutii APRINSE in Parlamentul European despre cazul VICTOR PONTA!

29

Situatia premierului Romaniei a fost discutata joi in plenul Parlamentului European.

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat la Bruexelles că avem o problemă cu faptul că nu se ridică imunitatea primului ministru Victor Ponta.
„Sunt 23 de proiecte de lege prin care se modifică Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Sunt coduri noi. În mod normal, vezi ce probleme au şi în următorii ani le corectezi. Însă, dintr-o dată, există din partea parlamentarilor puterii, parlamentarii PSD, iniţiative prin care să se oprească investigaţiile. Independenţa justiţiei este în pericol”, a afirmat Monica Macovei.
Preşedintele Grupului PPE, Manfred Weber, a solicitat, în data de 8 iunie, ca situaţia premierului român, faţă de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European, potrivit unui comunicat al conservatorilor europeni, citat de HotNews.ro.


Citeste si:

DEZVALUIRI – Victor Ponta a fost pus sub control judiciar si NU ARE VOIE sa intre in Guvern!

Iohannis crede ca Ponta MINTE! I-a cerut dovezi MEDICALE ca s-a operat!


„Situaţia din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzaţiilor grave aduse lui Ponta”, declara Manfred Weber, citat în comunicat.
Preşedintele Parlamentului, Martin Schulz, este cel care a propus ca subiectul să fie discutat în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, precum şi în Conferinţa liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a fi discutat în plen.

Sursa: HotNews.ro