13 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăStirea zileiDispare inca o retea de supermarketuri de cartier! Mega Image inghite Profi.

Dispare inca o retea de supermarketuri de cartier! Mega Image inghite Profi.

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Piata de retail alimentar din Romania se comprima tot mai mult, iar aceasta se intampla de cele mai multe ori in detrimentul consumatorilor. A venit randul magazinelor Profi sa iasa din peisaj si sa lase locul lui Mega Image incepand cu anul 2024.

Ahold Delhaize actionarul majoritar al grupului care detine Mega Image a anuntat luni ca a ajuns la un acord privind achizitionarea companiei Profi Rom Food, care opereaza reteaua de magazine Profi in Romania, de la MidEuropa.
”Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucatori din piata mondiala de retail alimentar, care in prezent detine 19 branduri la nivel global, printre care si Mega Image, anunta ca a ajuns la un acord privind achizitionarea companiei Profi Rom Food, care opereaza reteaua de magazine Profi in Romania, de la MidEuropa”, anunta grupul.
Tranzactia este supusa aprobarii de catre autoritatile competente in materia regulilor de concurenta si se estimeaza a fi finalizata in cursul anului 2024. Prin reunirea celor doua branduri, Mega Image si Profi, grupul anunta ca isi va extinde prezenta la nivel national.

„Romania este o piata atractiva, cu o dezvoltare sustinuta prin investitii solide. Ne bucuram ca vom continua sa contribuim la dezvoltarea pietei locale de retail alimentar, acum si alaturi de Profi, care devine parte din familia noastra de branduri Ahold Delhaize. Magazinele din reteaua Profi vor extinde si completa reteaua deja existenta de magazine Mega Image”, spune Jesper Lauridsen, COO Europa Centrala si de Est, Ahold Delhaize.

Fondat in 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 969 de magazine in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Ploiesti, Brasov, Oradea, Timisoara, Bacau, Sibiu si alte orase din tara, sub marcile Mega Image si Shop&Go.

Profi este un retailer alimentar de proximitate din Romania, cu o retea de peste 1.650 de magazine in toata Romania, cu sase centre de distributie. Profi are peste 28.000 de angajati in toata tara si a generat venituri de peste 2,5 miliarde de euro in perioada de 12 luni incheiata in iunie 2023.

Ultimele stiri