24.5 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăStirea zileiSalajDisperare in Zalau: Un barbat si-a dat foc in fata primariei!

Disperare in Zalau: Un barbat si-a dat foc in fata primariei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Un bărbat s-a autoincendiat, joi, în sediul Primăriei Zalău, nemulţumit de faptul că autorităţile locale nu au dat curs solicitării sale privind repartiţia unei alte locuinţe în schimbul celei sociale în care locuieşte în prezent.

„Un bărbat de 31 de ani din Zalău s-a autoincendiat în incinta primăriei, însă autoincendierea nu e considerată faptă penală, iar Poliţia nu a luat nicio măsură împotriva sa. Acesta a fost transportat la spital”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea.

Bărbatul a avut asupra lui o sticlă de benzină, pe care şi-a turnat-o pe el şi şi-a dat foc, cel care a intervenit în aplanarea incidentului fiind gardianul ce era de serviciu în sediul instituţiei, conform reprezentanţilor primăriei Zalău.

Potrivit primarului municipiului, Ionel Ciunt, deşi bărbatul locuieşte împreună cu soţia într-o locuinţă socială, el a fost de mai multe ori în audienţă, solicitând schimbarea acesteia cu o alta mai bună.

„Este vorba de un cetăţean de etnie romă, care are locuinţă socială şi nu-i mai convine să stea acolo, vrea să-l mutăm în altă parte, însă îndeplineşte numai condiţiile de locuinţă socială. El lucrează la Citadin (companie în subordinea primăriei), unde noi am repartizat două locuinţe de serviciu. Cei de acolo stabilesc însă criteriile după care le repartizează. A fost de mai multe ori în audienţă, iar astăzi a fost în audienţă şi soţia lui. Acesta e motivul principal pentru care s-a înscris în audienţă: să-şi schimbe locuinţa. El are locuinţă, dar nu-i mai place acolo, vrea să se mute. Regretăm incidentul, însă sunt însă nişte reguli şi nişte criterii pe care nu le putem încălca”, a precizat Ionel Ciunt.

La faţa locului a intervenit o ambulanţă care l-a transportat pe bărbat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

Ultimele stiri