Acasă Salaj VIDEO – Ai auzit de Gradina Zmeilor? Ofera unul dintre cele mai...

VIDEO – Ai auzit de Gradina Zmeilor? Ofera unul dintre cele mai frumoase peisaje din Romania!

55

La 10 kilometri de oraşul Jibou, în judeţul Sălaj, se află o formațiune geologică neobișnuită. Un grup de stânci neregulate, cu forme ciudate, denumit Grădina Zmeilor, îi atrage pe turiști în zonă.

Coloșii de piatră au 10-12 metri înălțime și-și schimbă dramatic înfățișarea, în urma eroziunii. De altfel, stâncile au primit și denumiri aparte: Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Acul Cleopatrei, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul, informează observator.tv

Fiecare stâncă are un nume şi o poveste. Cele mai cunoscute sunt Zmeul și Zmeoaica, doi coloși de piatră care par să formeze un cuplu.

Ca orice loc spectaculos, Grădina Zmeilor are propria legendă. Se spune că, în trecutul foarte îndepărtat, aici trăiau niște zmei, care terorizau localitățile oamenilor. Într-o zi, Zmeul cel Mare a a furat Soarele, dar planul i-a fost dejucat de un tânăr. Zmeul cel mare a fost învins, iar ceilalți zmei, care au vrut să-i vină în ajutor au fost transformați în stânci de soarele care, proaspăt eliberat, a vrut să se răzbune.

“Fata Cătănii”, o altă formaţiune din Grădina Zmeilor, are o poveste aparte. Legenda spune că o tânără s-a îndrăgostit de un soldat, dar mama ei a fost împotriva iubirii celor doi. Și-a blestemat fiica, transformând-o în stâncă.

Vezi video aici:

De altfel, localnicii spun că stânca avea forma unei fete cu părul lung. Dar a suferit modificări dramatice, acum mai bine de 40 de ani, în urma unor alunecări de teren.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos