29.6 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăEconomieDisperat ca orasul lui DISPARE vazand cu ochii, un primar FACE O...

Disperat ca orasul lui DISPARE vazand cu ochii, un primar FACE O PROPUNERE foarte interesanta oricui se muta aici!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

După 1989 orașele din România s-au confruntat cu un fenomen distrugător: depopularea. Primarii își fac socoteli cum să atragă locuitori în orașele administrate iar alții chiar s-au apucat de strategii.

Reşiţa se află pe locul doi în acest top, după Braşov, cu o scădere drastică a populaţiei de peste 30 de mii de locuitori.

Ioan Popa, primarul ales în acest an de către reşiţeni, vrea să repopuleze municipiul de pe Bârzava, informează adevarul.ro. Edilul doreşte să aducă tineri din alte zone ale ţării care să se stabilească în oraşul cărăşan.

Popa susţine că există o preocupare a investitorilor prezenţi în Reşiţa, dar şi a celor care intenţionează să mai vină, de a avea resurse umane disponibile. Primarul crede că, administraţia pe care o conduce, are ce să le ofere tinerilor.

Pentru asta, pregăteşte chiar şi o campanie de marketing prin care să-i convingă că Reşiţa este locul potrivit unde să se stabilească.

”Am identificat zonele frumoase cu care ne individualizăm şi am iniţiat discuţii cu o agenţie de marketing din Timişoara. Avem un bazin olimpic, cum nu e nici în Timişoara, Sala Polivalentă, Grădina Zoo, care este a treia din ţară. Cu aceste valori şi cu altele, pe care nu le mai numesc acum, construim o campanie şi le mediatizăm mai mult, pentru a le arăta tinerilor din zonele limitrofe nouă ca şi judeţ, din arcul subcarpatic, Gorj, Olt, Vâlcea.

Încercăm să aducem tineri de acolo”, spune Popa

Primarul Reşiţei susţine că s-au făcut deja primii paşi prin acordarea de burse elevilor care vin şi stau la cămin şi prin proiectul de şcoala duală, tinerii fiind pregătiţi în meseriile cu căutare pe piaţa muncii locale.

Ultimele stiri