11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăACTUALITATEDNA il ancheteaza pe Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, intr-un nou...

DNA il ancheteaza pe Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, intr-un nou dosar d coruptie

in:

Stiri pe acelasi subiect

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost citat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie într-un dosar în care se investighează prezenţa sa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump de la începutul anului 2017.

Liviu Dragnea a ajuns din penitenciar la sediul DNA. Aceasta ar putea fi pus sub acuzare de procurori în dosarul vizitei din SUA din 2017.

Procurorii anticorupţie investighează posibile infracţiuni de trafic de influenţă, susțin surse judiciare, citate de Agerpres.

În dosar este vizat și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, ex-consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache. Dimitrescu este cel care a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea, „cât mai curand posibil”, întâlniri la vârful administrației americane. În schimb, Dragnea l-ar fi ajutat pe Dimitrescu să ajungă consul la Bonn, scrie G4Media.

Este vorba de un dosar deschis în 2018, anunțat public chiar de fostul președinte al PSD. Acesta spunea că are informații potrivit cărora i-a fost făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în America, atunci când Liviu Dragnea a participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA. În fotografiile apărute publice la acea vreme, fostul lider PSD se vedea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donald Trump.

În dosar a fost audiat în septembrie 2019 și ambasadorul României în SUA, George Maior. La ieșirea de la DNA, George Maior a spus că a fost audiat în calitate de martor și că a avut „o discuție foarte plăcută cu domnii procurori”.

Dragnea se află în acest moment încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce în mai 2019 a fost condamnat definitiv la trei ani închisoare şi jumătate pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ultimele stiri