Acasă ACTUALITATE DNA lucreaza: Politist prins cu spaga de UN MILION DE EURO!

DNA lucreaza: Politist prins cu spaga de UN MILION DE EURO!

815

Un ofițer de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a fost reținut ieri de procurorii DNA pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, după ce a pretins, în mod repetat, suma de 1,1 milioane de euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de un dosar de înșelăciune cu un prejudiciu de trei milioane de euro în care era vizat un om de afaceri din București.

Potrivit procurorilor anticorupție, ”în perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitate de ofițer poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție”.

Banii ar fi fost pretinși prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofițerul fusese delegat să efectueze activități de urmărire penală, în schimbul promisiunii că:

  • acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare
  • acesta ar interveni la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse.

”Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 2 mai 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicatul de presaă transmis de DNA.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos