Acasă ACTUALITATE DNA-ul a dat iama intr-o manastire! Staretul si episcopul sunt VIZATI DIRECT!

DNA-ul a dat iama intr-o manastire! Staretul si episcopul sunt VIZATI DIRECT!

26

Procurorii DNA au făcut joi mai multe percheziții, la importanți ierarhi ortodocși. Mascații au descins la Episcopia Ortodoxă a Oradiei, dar şi la Mănăstirea Izbuc. Potrivit unor surse judiciare, citate de presa locală, procurorii DNA fac percheziţii într-un dosar în care vizaţi ar fi episcopul Sofronie Drincec, dar şi stareţul Mihail Tărău, pentru fapte de corupţie.

Starețul Mihail Tărău este fratele psihologei Camelia Dindelegan, de la Universitatea din Oradea, trimisă în judecată de DNA pentru cumpărare de influență și dare de mită, ambele în formă continuată, în dosarul în care este judecat şi rectorul Constantin Bungău, mai scrie sursa citată.

Episcopia Ortodoxă a Oradiei face de mai multă vreme obiectul suspiciunilor de corupţie. În urmă cu un an, mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, i-a parvenit o anonimă în care erau imputate nereguli grave în sarcina instituţiei. Ţinută la sertar pentru a nu provoca tulburare, sesizarea dezvăluia, cu exemple concrete, toate zvonurile despre neregulile din Episcopie, de la tolerarea în slujbe a unor preoţi divorţaţi până la atribuirea parohiilor şi posturilor pe bază de pile, concursuri aranjate şi şpăgi.

Stareţul Mănăstirii Izbuc, despre care se spune că ar acţiona ca un intermediar al episcopului, era acuzat că vinde parohiile pe bani celor care dau mai mult, printr-un sistem complicat care implică intermediari şi donaţii mascate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos