Acasă ACTUALITATE DNA-ul il aduce din Dubai sa faca PUSCARIE la noi! Unul dintre...

DNA-ul il aduce din Dubai sa faca PUSCARIE la noi! Unul dintre cei mai VANATI oameni de afaceri romani A FOST PRINS!

Omul de afaceri Florian Walter va fi adus în ţară, după ce a fost localizat în Dubai, anunţă Realitatea Tv. Proprietarul companiei Romprest era dat în urmărire internaţională din mai 2015, iar autorităţile române au cerut extrădarea omului de afaceri, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare în lipsă, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. Acesta se ascundea de 1 an de zile.

Walter este acuzat de evaziune fiscală, după ce a păcălit statul cu 20 de milioane de euro. Autorităţile române au emis un mandat de arestare pe numele lui Florian Walter, după ce l-au suspectat că a coordonat o reţea specializată în evaziune fiscală şi a fost dat şi în consemn la frontieră în 6 mai 2015.

La sfârşitul lunii mai, 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, controlată de Florian Walter, în cazul acestuia procurorii dispunând continuarea cercetărilor într-un dosar separat, scrie Mediafax.

Cele 18 persoane sunt acuzate de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, printre acestea numărându-se şi unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti Nicolae Capră.


Citeste si:

Florian Walter: Nu ma mai intorc! Vor sa ma omoare!

Descinderi in dosarul Romprest: Patronul echipei Petrolul Ploiesti si sotia sa, CERCETATI PENAL!


walterTotodată, SC Compania Romprest Service SA apare ca parte responsabilă civilmente în acest caz.

Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă. Potrivit procurorilor, în perioada 2012 – 2013, firma Romprest ar fi fost implicată într-un lanţ de tranzacţii comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA. Astfel, procurorii anchetează modul în care Romprest angaja forţa de muncă folosită în oraşele în care societatea are contracte pentru salubrizare cu autorităţile publice locale.

Anchetatori au stabilit că mare parte dintre angajaţii firmei de salubritate lucrau la negru, iar pentru a justifica şi a deduce banii plătiţi muncitorilor, Romprest încheia contracte cu alte firme, care la rândul lor încheiau contracte cu alte societăţi, până se ajungea la „un eşalon patru”. Prejudiciul produs bugetului de stat este în valoare totală de 4,5 milioane de euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 de lei (echivalentul a 14 milioane de euro) supusă procesului de reciclare. Anchetatorii au instituit măsuri asiguratorii până la concurenţa sumei de 18 milioane de euro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFa ASTA pe Facebook si s-ar putea sa iti bata POLITIA la usa!
Articolul următorCele mai CLARE semne ca ai fost BLESTEMAT! Cum iti dai seama ca AI CUNUNIILE LEGATE?!