22.7 C
București
luni, iunie 24, 2024
AcasăACTUALITATEDoamna Merkel, ati fi dispusa sa gazduiti refugiati sirieni la dumneavoastra acasa?...

Doamna Merkel, ati fi dispusa sa gazduiti refugiati sirieni la dumneavoastra acasa? Raspunsul a SOCAT!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Inevitabilul s-a produs: In 2024, nu mai sunt fonduri suficiente pentru Ucraina

Războiul din Ucraina continuă dar conform publicației germane BILD,...

Cancelarul german Angela Merkel a respins luni criticile la adresa politicii sale de deschidere faţă de migranţi, afirmând totodată, într-un interviu pentru o publicaţie germană, că nu este în măsură, „în prezent”, să găzduiască refugiaţi acasă, relatează AFP în pagina electronică, scrie Mediafax.

”Eu consider că face parte din umanitatea fundamentală a ţării noastre să primească un refugiat cu simpatie, ca pe orice altă fiinţă umană”, a declarat cancelarul pentru cotidianul popular Bild. Ar fi pregătită, totuşi, să primească acasă refugaţi, aşa cum fac numeroşi germani? „Chiar dacă îi respect mult pe cei care o fac, nu-mi pot imagina asta în prezent”, a răspuns Merkel.

„Sondajele nu sunt unitatea mea de măsură”, a adăugat ea, în contextul în care popularitatea sa şi a partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, conservatori), a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, din cauza afluxului de refugiaţi în Germania, care provoacă tensiuni în cadrul familiei politice conservatoare a cancelarului.

În pofida acestei nemulţumiri tot mai mari, Angela Merkel rămâne pe poziţie şi a pornit o ofensivă în încercarea de a convinge o opinie publică cu tot mai multe îndoieli faţă de meritele acestei politici.


Citeste si:

Justitia din Germania: Angela Merkel este CERCETATA OFICIAL pentru TRAFIC DE PERSOANE!

Angela Merkel UMILESTE Romania: Este un pericol pentru Europa! Iohannis TACE acum!


Ea respinge ideea de a închide frontierele, reclamată de formaţiunea-soră a CDU din Bavaria, Uniunea Creştin-Socială (CSU), care o critică pe Merkel de mai multe săptămâni.

„Sarcina mea, în calitate de cancelar, nu este este să răspândesc îngrijorarea cât e ziua de lungă, ci să lucrez (…) la găsirea unor soluţii la probleme şi să calmez îngrijorările”, a insistat ea, o critică indirectă adresată CSU.

Merkel consideră că are în continuare susţinerea partidului său. „Sunt ferm convinsă de acest lucru. Să existe membri CDU care să-şi facă griji, nu m-ar surprinde. Noi suntem un mare partid popular, în care există întotdeauna mai multe curente: liberale, creştin-democrate şi conservatoare”, a subliniat ea.

Cancelarul a îndemnat Europa, încă o dată, la solidaritate şi a promis să accelereze construirea de locuinţe pentru ca migranţii să fie primiţi mai bine în Germania, o ţară care aşteaptă între 800.000 şi peste un milion de solicitanţi de azil anul acesta.

De asemenea, ea a anunţat că vrea să accelereze şi expluzările din Germania, în cazul migranţilor care nu au „nicio perspectivă să poată să rămână”.

Ultimele stiri