15.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăStirea zileiVasluiDoar în Moldova: Sase preoti, în frunte cu PS Ignatie al Husilor,...

Doar în Moldova: Sase preoti, în frunte cu PS Ignatie al Husilor, prinsi de Politie la o chermeza!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Șase preoți, în frunte cu PS Ignatie al Hușilor și protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, au fost amendați de poliție în seara de 8 Martie după ce au fost surprinși într-un restaurant din oraș în timp ce sfințeau o masă, scriu jurnaliștii locali de la vremeanoua.ro.

Oamenii care au văzut că la restaurant se adună preoții au crezut că se face o masă și supărați au sunat la 112, reclamând că nu se respectă interdicțiile date de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui, fiind interzise orice activități în interiorul restaurantelor în Bârlad din cauza ratei crescute de Covid 19, de peste 3/1000 de locuitori.

„Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nou. Și ne-am trezit cu poliția. Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva .. că ar fi petrecere. Au fost au văzut… să își facă poliția treaba, ce să facem noi?” a spus protopopul Vasile Lăiu pentru presa locală.

“În cursul zilei de astăzi, 8 martie a.c., începând cu ora 20:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un restaurant, amplasat pe strada Primăverii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu participarea unui număr de 9 persoane. Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat față de administratorul localului dar și față de participanții identificați un număr de 10 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 6.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ultimele stiri