Intra in contact cu noi

Vaslui

Reacția arogantă a unui polițist, întrebat de un cetățean de ce nu-și face treaba: ”Nu-s în slujba ta! Da-i drumu’ de aici”

Publicat cu

pe

Un nou caz in care un politist se comporta arogant si agresiv fata de cetateni starneste revolta pe retelele de socializare. Politistul Marius Stan de la Murgeni s-a rastit si l-a trimis agresiv la plimbare pe un cetatean care i-a sesizat ca o masina a politiei era parcata pe trotuar.

„Acum doua saptamani am fost sanctionat de dvs. pentru ca am parcat pe trotuar. Este regulamentar sau neregulamentar? Pe colegul dvs. l-ati sanctionat? Ati sanctionat masina politiei?”, a intrebat Florin Cozma, un tanar din Murgeni.

„Bai, nu-i treaba ta ce fac eu cu masina politiei. Nu-i treaba ta daca am sanctionat sau nu. Sunt in slujba statului, nu a ta”, a raspuns politistul, care nici nu purta masca de protectie.

”Eu ma adresez cu dumneavoastra, iar dumneavoastra imi spuneti bai. Asa se adreseaza un politist. De ce intindeti mana spre mine?”, a mai spus tanarul. ”De trei ori femeie, de aia. Reclama-ma, daca nu iti convine”, i-a spus agentul de politie.

Reclama

“In urma aparitiei in spatiul public, pe o retea de socializare, a unui material video in care este prezentat un agent de politie, din cadrul Politiei Orasului Murgeni, Compartimentul Informare si Relatii Publice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui este abilitat sa comunice urmatoarele:

Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui a dispus efectuarea, cu celeritate, de verificari, cu privire la situatia prezentata precum si cu privire la comportamentul politistului, urmand ca la finalizarea acestora, in functie de rezultat, sa fie dispuse masuri legale”, a declarat Bogdan Gheorghita, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui pentru presa locala.

Sursa: Aktual24.ro

Reclama

Stirea zilei

Dezvaluiri: Buzatu a luat spaga de la Farmazon pentru ca avea incredere, nu pentru ca era prost!

Publicat cu

pe

Acuzat de „prostie” in cazul mitei de 1,25 milioane lei, in sensul ca numai prostii ar mai lua bani cash, Dumitru Buzatu este caracterizat de omul de afaceri Adrian Porumboiu mai degraba ca un baron abil. Adrian Porumboiu spune ca Buzatu construise o rețea prin care controla totul și dirija banii către oameni puși de el în funcții cheie. Prin acest sistem a devenit milionar Emil Savin, zis Farmazon, omul de afaceri care l-a denunțat pe protectorul său. Porumboiu spune ca aici a fost mai degraba vorba de incredere, nu de prostie.

„Pe orice poți să-l bănuiești pe Buzatu, dar nu că ar fi prost, însă de data asta a fost foarte prost, dar probabil pentru că avea încredere oarbă în acest individ, Savin „Farmazon”. Pe Savin l-a făcut mare Buzatu, cu banii contribuabililor din județ, toate licitațiile de investiții erau câștigate și se duceau la el, nu câștiga altcineva, era relație de familie, de prietenie, era sponsorul principal al PSD (Savin), ” a declarat Adrian Porumboiu, un important om de afaceri din agricultură.

„Mie altceva mi se pare ciudat, la ce prietenie era între ei, să te duci să-i faci denunț, dar asta ei știu de ce. Eu sunt stupefiat cum i-a pus banii în mașină, erau tovarăși-tovarăși, ce s-o fi întâmplat?! Și deputatul Adrian Solomon este nașul ginerelui lui Farmazon, cel care este deputat. Buzatu i-a spus pe toți în funcții, de la un cap la altul, este o încrengături mare, în toate posturile. Dar Buzatu a primit ce merită în relația cu Farmazon, nu trebuie compătimit, pentru că el l-a creat. Dacă-l comparam la bani pe Buzatu cu Farmazon, Buzatu este homeless. Și a ajuns la bogăția asta pe barba lui Buzatu, aici in Vaslui știe toată lumea treburile astea,” a mai explicat omul de afaceri vasluian, în exclusivitate la Culisele Statului Paralel, pe RealitateaPlus.

Continua sa citesti

Vaslui

Declaratia fabuloasa a fostei sotii a lui Buzatu: „Stiu cum se duce la prasit, la strans fan”

Publicat cu

pe

Senatoarea PSD Gabriela Cretu, fosta sotie a presedintelui CJ Vaslui, prins de DNA in timp ce a luat o mita de 1.250.000 lei, in bancnote de 500 de lei, pentru reabilitarea unor drumuri din judet a declarat la pentru Digi24 ca Dumitru Buzatu este un om muncitor. Din declaratia sa de avere totusi e inexplicabil cum a reusit sa stranga asa o avere doar din slujbele la stat.

„Nu este bugetar, desi, bineinteles, conform legii, nu exercita administrarea. Nu verific declaratiile de avere ale presedintelui CJ. Eu cred ca sunt in mod legal obtinute. Nu am niciun argument ca sa spun ca nu. Ca stiu cum se duce la prasit, la strans fan si la…deci nu cred ca sunt din alte surse. Dar nu vad de ce ma intrebati pe mine, ca repetati fixat aceeasi eroare pe care…Nu stiu, ca nu i-am urmarit…pana la un moment dat, pana ce am divortat legal cand….am tinut sa ne clarificam situatia, care era clara de multa vreme, ca nu eram impreuna.

Dar am tinut sa clarificam, tocmai ca sa nu mai trebuiasca sa mai trimitem de la unul la altul declaratiile de avere cand era vorba de facut declaratii de avere, dat fiind ca si eu sunt persoana publica”. Conform declaratiei de avere, Dumitru Buzatu a incasat, in 2022, venituri ca presedinte de CJ, venituri din pensie si indemnizatie de la Parlament pentru limita de varsta, care au totalizat peste 330.000 de lei.

El detine mai multe terenuri in localitatea Zapodeni, din Judetul Vaslui, achizitionare in 2018: 33.614 metri patrati de teren agricol, 708 metri patrati incadrati la „alte categorii de terenuri extravilane daca se afla in circuitul civil” si 709 metri patrati de teren intravilan, la modul de dobandire fiind trecuta mentiunea ”altele”. Totodata, Buzatu mai are proprietati imobiliare in judetul Suceava, la Saru Dornei – peste 60.000 de metri patrati de teren agricol, mari suprafete de padure, dobandite prin cumparare in anii 2008 si 2018, unele detinute in co-proprietate.

In 2006, a mai devenit proprietarul a peste 1000 de metri patrati de teren agricol si a 580 de metri patrati de teren intravilan, in localitatea Stefan cel Mare, din judetul Vaslui, la modul de dobandire fiind trecuta tot mentiunea ”altele”. Are cinci constructii in Zapodeni, cele mai mari avand 520 de metri patrati, 386 de metri patrati si 196 de metri patrati, iar celelalte fiind sub 100 de metri patrati. Buzatu detine si un autoturism Lada fabricat in 2008, o salupa fabricata in 2010, o rulota Buerstner tip 4752 din 1984 si un Mercedes Benz din 1979

Continua sa citesti

Vaslui

Cine l-a dat in gat pe Dumitru Buzatu? Denunțătorul este un cunoscut om de afaceri

Publicat cu

pe

Arestarea presedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, face valuri dupa ce acesta a fost prins in flagrant sâmbătă dimineaţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi. Buzatu i-ar fi cerut banii unui om de afaceri din Cluj pentru un contract de modernizare a unui drum din județ în valoare de peste 12 milioane de lei. 

Acesta a fost adus în jurul orei 04,00 la audieri, după ce, în prealabil, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţa acestuia din comuna vasluiană Ştefan cel Mare.

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui – Dumitru Buzatu a fost adus la domiciliul său din localitatea Mărăşeni, comuna Ştefan cel Mare, pentru percheziții, după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea o mită de 1,25 milioane lei. La faţa locului este şi fiul acestuia, Tudor Buzatu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

COMUNICATUL OFICIAL AL DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului:BUZATU DUMITRU, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).
În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Continua sa citesti

hot news