Acasă Stiri locale VIDEO-Pompierii din Bârlad luati la intrebari de oameni, in timp ce stingeau...

VIDEO-Pompierii din Bârlad luati la intrebari de oameni, in timp ce stingeau un incendiu: Nu asa se face, ba! Du-te dincolo…

Incendiu puternic, duminică, în Bârlad. Șase case, cu tot cu anexe au fost cuprinse de flăcări. Intervenția pompierilor a fost dificilă întrucât locuințele erau foarte aproape una de cealaltă, iar focul s-a extins rapid. Salvatorii au avut de furcă și cu păgubiții. Oamenii considerau că intervenția trebuia făcută altfel. 18 persoane au reușit să iasă singure din case, 4 dintre ele au făcut atacuri de panică și au avut nevoie de intervenția medicilor, informează Dig24.ro.

Localnic: Uitați, domnule, cartier Deal, 5 mașini, 3 mașini, 7 pompieri se învârt în cerc.

O casă s-a aprins de la o candelă uitată aprinsă. În zonă, locuințele erau construite una lângă cealaltă, iar flăcările s-au extins imediat. În momentul în care au ajuns pompierii ardeau cu flacără mare mai multe imobile.

Localnic: Ai grijă! Băi! Adu apă aici! Aici, aici! Băi, adu apă aici, băi! Băi, lăsați acolo și veniți să stingeți focul aici.

În toiul interveniției, localnicii au găsit de cuviință să se plângă de randamentul pompierilor.

Localnic: Dați, mă, în spate, mă, unde e flacăra, mă! În spate, mă! Doamne, Maica Domnului! Dați în spate unde-i flacăra, frate! Băi, da ce… da și ăștia nu sunt în stare să deschidă o poartă.

Localnic: Cum să nu țip? Da unde-s mașinile? Unde sunt banii noștri pe care îi plătim pentru pompieri? Dar nu așa se face, domne! Scapi de sub control tot cartierul!

Pompierii au recunoscut că intervenția a fost dificilă.

Dan Ionașcu, ISU: Au intervenit în forță toate echipajele ISU Vaslui impreună cu serviciul de ambulanșță. A fost acordat primul ajutor la 4 persoane care au necesitat îngrijiri medicale, respectiv atacuri de panică, dar au rămas la locul intervenției. Au fost chemate și de la ISU Galați, respectiv ISU Tecuci.Au fost afectate 6 case cu 18 persoane care s-au autoevacuat și care sunt acum în afara oricărui pericol.

Incendiul a fost stins după aproximativ 4 ore. Au ars în total aproximativ 600 de metri pătrați. Cele 6 case nu mai pot fi locuite.

VEZI VIDEO PE DIGI24

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDovada ca banii nu aduc fericirea! Fiica lui Bill Bates vorbeste despre divortul parintilor
Articolul următor„Sa-l dea in judecata pe Dumnezeu!”. Reactia lui IPS Teodosie, dupa ce a fost sesizat CNCD in urma declaratiilor scandaloase despre femei