Acasă Media PLAN Doctorita ”minune” de la Antena 3: „Masca nu face bine. Dumnezeu a...

Doctorita ”minune” de la Antena 3: „Masca nu face bine. Dumnezeu a lasat orificiile astea, de ce le blocam?”

258

Antena 3 a difuzat, duminica seara, un nou interviu cu doctorita Flavia Grosan, fiind a patra zi consecutiv in care „doctorita minune” este promovata intens pe acest post de televiziune. De data aceasta, doctorita i-a indemnat pe romani sa nu poarte masca de protectie pentru ca „nu face bine”.

”Eu zic ca lockdownul nu face bine, eu zic ca masca nu face bine. Eu as fi mers pe varianta englezeasca cu imunizarea de turma. Am fi scapat… Eu vorbeam si cu pacientii, Dumnezeu a lasat orificiile astea, de ce le blocam? Tot intreb… ne-au scazut imunitatea in ultimul hal, d-aia nu mai stim ce e gripa, ce e viroza, ce e COVID. Nu mai stim nimic. Imunitatea noastra e prabusita. Statul in casa, masca si aici am ajuns…”, a declarat Flavia Grosan.

Grosan a mai declara ca nu se teme de coronavirus.

”Eu nu am avut acces la Kaletra, la Remdesivir pentru ca nu sunt in spital, am cabinetul meu. Dar eu am vazut pacienti iesiti din spital care erau foarte rau si atunci am zis ce medicamente nu imi plac. Eu am schema mea proprie cu care am vindecat foarte bine mii de oameni. Mie nu mi-a fost frica de COVID, am luat-o pe cont propriu si am schema mea pe care o am de 10 ani si care am adaptat-o acum un pic cu pandemia, a iesit o bijuterie. Costa pana in 100 de lei. Cum e posibil ca o schema in banii astia cu medicamente din nomenclatorul medicamentelor compensate din Ministerul Sanatatii sa iste un asa zbucium mediatic. Am o schema in primul rand uman, organismul e oricum firav, nu-l poti sa-l abrutizezi. Asa ca medicamentele mele usoare, dragute, frumoase le prescriu”, a mai spus Flavia Grosan.

Sefa Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantis, a declarat, joi, ca medicul pneumolog Flavia Grosan este invitata luni la o discutie cu Comisia de etica si deontologie medicala, dupa ce institutia s-a autosesizat in urma afirmatiilor acesteia, publicate intr-un ziar central, privind protocoalele din spitale pentru tratamentul COVID-19.

„Noi, Colegiul Medicilor Bihor, nu contestam calitatile profesionale ale doamnei doctor, pentru ca o stim. Este medic primar, pneumolog, cu competente in bronhoscopie, a avut intotdeauna o activitate medicala de foarte buna calitate, dar, dar, subliniez, afirmatiile pe care le-a facut in presa centrala legate de activitatea medicilor din spitale consideram ca sunt incalcari grosolane ale deontologiei si eticii medicale. Si pentru acestea am invitat-o pur si simplu, pe luni, la o discutie cu Comisia de etica si deontologie medicala la Colegiul Medicilor Bihor”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Carmen Pantis.

Potrivit acesteia, Statutul si Codul de deontologie medicala, reactualizat in 2016, spune la articolul 11 ca „recomandarea publica a unor tratamente nefundamentate stiintific si respingerea publica, cu exceptia dezbaterilor din comunitatea medicala, a unor mijloace de diagnostic, tratament si profilaxie recunoscute de comunitatea stiintifica academica medicala sunt grave incalcari ale codului de deontologie medicala”.

„Deci daca noi avem niste protocoale pe care le-a stabilit comisia de specialitate de la nivelul Ministerului Sanatatii, protocoale reactualizate periodic, dupa care lucram in spitale, aceste protocoale ne lasa dreptul de a decide daca dam un anumit medicament sau nu pacientului in functie de starea lui, de gravitate. Cum putem sa acceptam iesirea publica a doamnei doctor care precizeaza, de exemplu: ‘Nu ma sperii la saturatii de 80%. Heparina mea este plimbarea. Claritromicina mea. In spital se fac greseli uriase. Protocolul COVID omoara pacientii.’ Afirmatiile colegei noastre, cu tot respectul pe care i-l purtam, nu au suport stiintific. Nu intelege mecanisme fiziopatologice ale insuficientei respiratorii acute din pneumonia SARS-CoV-2 si aceste erori medicale profunde prezentate ne-au condus la autosesizare si la invitatia de a veni la Colegiul medicilor. Deci nu este vorba despre o ancheta disciplinara, va fi o discutie cu comisia de etica si deontologie in care dorim sa vedem precizate punctele dansei de vedere”, a mentionat dr. Pantis.

In ce priveste consecintele acestei prime intalniri cu Comisia de etica, dr. Pantis a afirmat ca aceasta comisie nu aplica niciun fel de sanctiune. Dar daca dr. Grosan va continua sa iasa in spatiul public cu aceleasi „aprecieri”, atunci se va ajunge la Comisia de jurisdictie si Comisia disciplinara, putand sa riste avertisment sau suspendarea dreptului de libera practica pentru o luna, trei luni, sase luni.

„Sa spui ca odata intubat pacientul nu mai are nicio sansa este o grava eroare, pentru ca avem foarte multi pacienti intubati care au supravietuit. Sigur ca mortalitatea este foarte mare, nu contesta nimeni aceasta situatie. Repet, noi recunoastem performantele doamnei doctor in tratamentul cazurilor usoare, a formelor medii, deci in ceea ce se poate trata ambulator. Pentru ca dansa lucreaza in sistem privat, consulta telefonic, online si face-to-face pacientii, dar nu are posibilitatile si complexitatea investigatiilor care se fac in spitale,” a mai precizat  sefa Colegiului Medicilor Bihor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos