Acasă Stirea zilei Suntem aproape în aprilie și meteorologii anunță vreme deosebit de rece și...

Suntem aproape în aprilie și meteorologii anunță vreme deosebit de rece și ninsori în toată țăra

ANM a emis o informare meteo de vreme deosebit de rece, cu precipitații moderate și intensificări locale ale vântului, valabilă până marți, la ora 10.00.

Potrivit ANM, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15-20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior, informează Mediafax.

Precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40-50 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.

Meteorologii anunță că până vineri vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți și miercuri vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentE ”bătaie” pe ea: Noua Dacia costă mai puțin de 10.000 de euro și se vinde mai rău ca pâinea caldă!
Articolul următorDoctorita ”minune” de la Antena 3: „Masca nu face bine. Dumnezeu a lasat orificiile astea, de ce le blocam?”