Doi militari romani au murit in Afganistan in timpul unei misiuni de patrulare!

Doi militari romani au murit in Afganistan in timpul unei misiuni de patrulare, dupa ce un dispozitiv improvizat a explodat, potrivit mediafax.ro.

Acestia au fost transportati, cu un elicopter de evacuare medicala, la spital, unde au decedat in jurul orei 23.00, ora Romaniei, ca urmare a ranilor deosebit de grave.

Ulterior, MApN a remis presei un nou comunicat de presa in care precizeaza ca cei doi militari romani, membri ai Grupului naval de forte pentru operatii speciale, au decedat in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, „pe timpul executarii unei misiuni de lupta in Estul Afganistanului”.

In urma exploziei, cei doi militari grav raniti au fost evacuati cu un elicopter MEDEVAC, la spitalul militar din Baghram unde, cu toate eforturile medicilor, au decedat.

Conform sursei citate, unul dintre cei doi militari decedati este maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, in varsta de 28 de ani. El era casatorit, se afla la a doua misiune in Afganistan si era angajat al MApN din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V si cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale.

1soldat 1

Celalalt militar decedat este plutonierul Adrian Postelnicu, in varsta de 34 de ani, care era la prima misiune in Afganistan si era angajat al MApN din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale.

1soldat 2